Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Szenzációs fordítás 1-5-ről! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. október 19.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 a klub történetének egyik legemlékezetesebb találkozóját játszotta a Black Wings Linz ellen. Négy gólos hátrányról fordítottunk, majd a két pontot 25 (!) büntetőlövés után tartottuk itthon. Hihetetlen meccs volt! - Nem kezdõdött valami jól a találkozó, az elsõ helyzetét gólra váltotta a Linz. Gyors kontrát vezettek, amelynek végén Shearer volt eredményes (0-1). Nem sokáig örülhettek a vendégek, Mihály a középkezdés után elszaladt a jobb oldalon, és nagyszerû egyéni akció végén egynlített (1-1). A két gól között mindössze 12 másodperc telt el!

 

A folytatásban mezõnyjátékot láttunk, amelyben feltûnõ volt, hogy mennyire gyorsak, magabiztosak és képzettek a linzi hokisok. Ez az emberelõnyös játékukban különösen nyilvánvalóvá vált: 14 másodperc alatt értékesítették az elsõ fórjukat Grabher Meier révén (1-2). Nekünk nem ment ilyen jól létszámfölényben: a gyors egymásutánban esett két osztrák kiállítás alatt igen agresszíven védekezett a Linz, még lövésig is alig jutottunk.

A Black Wings azonban Jobb kiállítása alatt ismét elõvette az egyik begyakorolt figuráját, amelyet Leahy fejezett be egy passznak szánt megmozdulással (1-3). Az emberelõnyeit jobban kihasználó Linz megérdemelten vezetett egy harmad után. A középsõ felvonásban határozottan kezdett a Sapa Fehérvár, többet támadtunk ellenfelünknél. Az újabb gólt azonban ismét õk szerezték - újfent emberelõnybõl: a 28. percben Purdie távoli lövése talált utat Satosaari kapujába (1-4).

Jobbára kontrákkal próbálkoztunk a folytatásban, de ezekben igazi veszély nem rejlett. Mihály kisbüntetését viszont sikerült kivédekezni, ez lélektanilag sokat számított. Sajnos viszont Szücs kiállítását mi sem tudtuk gólra váltani. A harmad végét újra megnyomtuk, de egy gyors osztrák kontra után Shearer lövése kipattant Satosaariról, érkezett Szücs, és máris négy gól volt a hátrányunk (1-5). A közönség elkenõdve várta a harmadik 20 percet, ám hamar megváltozott a publikum lelkiállapota.

Ami ugyanis a harmadik játékrészben történt, az egészen hihetetlen volt. A 43. percben Iberer kényszerült kiállni könyöklésért, fel is tudtunk állni. Vas Márton lõtt a kék vonalról, Westlund semmit nem látott a korongból, amely így mellette a kapuba vágódott (2-5)! Még mindig tetemes volt a hátrány, de valami egészen apró reménysugár pislákolni kezdett.

Aztán a 52. és a 55. perc között beindult a Sapa Fehérvár-henger. Elõbb egy újabb fórban Tokaji volt eredméyes éles szögbõl (3-5), majd másfél perc múlva egy pazar Kóger-Sofron akció után utóbbi lõtt, Westlundról kipattant, Nagy pedig bevágta (4-5). Tombolt a nézõsereg, újra nyitott lett a meccs. Fél perc múlva pedig már egyenlõ volt az állás: Mihály ismét elrobogott a jobb szélen, centerezését Palkovics pofozta be (5-5)! Egészen elképesztõ módon jött vissza a mérkõzésbe a Sapa Fehérvár a listavezetõ ellen.

Kisvártatva Shearer kezében volt a linzi gyõzelem, de kihagyta szólóját. Izgalmas percek után hosszabbítás következett. A ráadásban nem óvatoskodtak a felek, mindkét csapat szerette volna dûlõre vinni a dolgot. A számos gólhelyzet azonban kimaradt, jöhettek a büntetõk. Döbbenetes izgalmakat tartogatott a rávezetés, az elsõ 12 pár után nem volt döntés. Aztán érkezett Mihály Árpád, és pontot tett a nyitott kérdések végére. A Sapa Fehérvár AV19 egészen ritkán látható bravúrt vitt véghez, egy emlékezetes összecsapáson tartva itthon a két pontot.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

A mérkõzés után azt mondtam a fiúknak, hogy jól jegyezzék meg ezt az estét, mert bebizonyították, hogy a jégkorongban minden lehetséges. Négygólos hátrányunkban már sok veszítenivalónk nem volt, készek voltunk megragadni az utolsó szalmaszálat is. A három harmad kiegyenlített játékot hozott, az elsõ két harmadban inkább a Linz, míg a harmadikban inkább mi voltunk a "harapósabbak". Gratulálok a játékosaimnak!

Mestermérleg, Kim Collins:

Két harmadon át jól játszottunk, ám az utolsó felvonásban abbahagytuk a jégkorongozást. Ezt egyik ellenfél ellen sem engedhetjük meg magunknak. A büntetõk már mindig lutrinak számítanak. Összességében a Sapa Fehérvár rászolgált a két pontra.

Sapa Fehérvár AV19 - EHC Linz 6-5 (1-3, 0-2, 4-0, 0-0, 1-0)

Székesfehérvár, 3000 nézõ, vezette: Smetana, Erd, Siegl.
Sapa Fehérvár: Satosaari - Horváth, Tokaji, Palkovics, Vaszjunyin, Mihály, Ackeström, Jobb, Vas J., Fekete, Kovács, Alén, Ondrejcik, Ladányi, Vas M., Kóger, Maklári, Peterdi, Sofron, Nagy, Benk. Vezetõedzõ: Jarmo Tolvanen.
EHC Linz: Westlund - MacDonald, Gruber, Leahy, Shearer, Szûcs, Lukas, Pallestrang, Baumgartner, Oberkofler, Ibounig, Bronilla, Mayr, Matthiasson, Purdie, Grebher Maier, Schlacher, Judex, Iberer. Vezetõedzõ: Kim Collins.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >