Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Felmelegedhetnek a Vásárhelyi úton lakók
Felmelegedhetnek a Vásárhelyi úton lakók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 21.

ImageZárt ülésen tárgyalták meg a képviselők a Vásárhelyi lakótelepen kialakult fűtési probléma megoldási lehetőségét. A Városházán mindenki érezte a döntés súlyát, így a végkimenetel sem lehetett kétséges: a székesfehérvári önkormányzat kifizeti az E-ON-nak azt a 7,5 millió forintot, amellyel – a szolgáltató szerint – a lakók tartoznak neki.

 

A családoknak a persze vissza kell fizetniük az önkormányzatnak az említett összeget – csupán hitelbe kapták azt -, ám a lényeg, hogy végre felmelegdhetnek az emberek, s újra visszakapcsoljáka fűtést az érintett, közel 400 lakásban.

 

Image
.

A témá kapcsán rendezett rendkívüli közgyűlést a Polgári Frakció kezdeményezte, miután a terület önkormányzati képviselője, Brájer Éva tudomást szerzett az esetről. Érezte, hogy mindenképpen segítenie kell a lakókon.

 

Image
.

Ezért a Polgári Frakcióhoz fordult, amely tagjai alapos megfontolás után egy levelet küldtek Székesfehérvár polgármesterének. Az említett levelet a Fehérvári Hírek közzé is tette akkor: http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4358&Itemid=1  

Sőt, dr. Cser-Palkovics András és Brájer Éva egy sajtótájékoztatót is tartottak a Vásárhelyi úton álló lakások előtt, ahol elmondták, hogy azért is kényes az ügy, mert olyan lakók is érintettek, akik mindig kiegyenlítették a számáikat, s most mégis fázni kénytelenek.

 

Image
.

Székesfehérvár most a Vis Major Alapból fizeti ki a szolgáltatónak a lakók tartozását, s ezzel az alap ki is merült. Dr. Cser-Palkovics András szerint a „feltöltés” további költségvetési kérdéseket fog majd felvetni.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >