Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Ne a legelesettebbek zsebében kotorásszon az MSZP
Ne a legelesettebbek zsebében kotorásszon az MSZP Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 22.

Image"A Fidesz arra kéri a kormánypárti képviselőket, ne a legelesettebbek zsebében kotorásszanak, mert ott már nincs mit keresni!" - emelte ki Czomba Sándor országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján. A Fidesz politikusa mindezt az "egy család, egy segélyezett" kormányzati elvvel kapcsolatban fogalmazta meg.

 

Czomba kiosztott egy táblázatot, amellyel bemutatta, hogy egy két gyermekből és két felnőttből álló család esetében, ha egyik felnőtt sem dolgozik, de az "egy család, egy segélyezett" elv alapján csak egyikük jogosult rendelkezésre állási támogatásra, akkor a négytagú családnak a családi pótlékkal együtt havi 55.100 forintból kell megélnie. 55.100 forintból legfeljebb éhen halni nem lehet - fogalmazott a politikus.

Szerinte a kormány arra ösztönzi az embereket, hogy ne vállaljanak a versenyszférában munkát, mert jobban járnak, ha inkább a szociális ellátórendszer nagykapuit meg kiskapuit próbálják kihasználni. Czomba véleménye, hogy teljesen rossz az az irány, amellyel a kormány kezeli a foglalkoztatást, ugyanis a döntő többségében értelmetlen munkát adó közcélú foglalkoztatást nagyobb mértékben finanszírozza, mint amennyit munkahelymegőrző támogatásra kérnek a munkáltatók az esetek többségében.

Image
Fotó: Fidesz

A jövő évi költségvetés tovább mélyíti a foglalkoztatási válságot, nyomaiban sincs benne jelen a gazdaságélénkítés, a munkahelyteremtés, ezért alkalmatlan a probléma kezelésére - közölte a fideszes országgyűlési képviselő. Budai Bernadett kormányszóvivő a közelmúltban jelentette be, hogy a kormány döntése nyomán megváltoznak jövőre a rát szabályai: azokban a családokban, ahol két vagy több aktív, tartósan munkanélküli van, e támogatásra csak az egyikük lehet jogosult.

Az új szabályok csak azokra a családokra vonatkoznak, ahol két vagy több rát-ban részesülő ember van: ahol egy rát-os és egy szociális segélyen lévő van, jövőre nem változik semmi.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >