Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow JÓL MŰKÖDIK A TEMETŐELLENŐRI SZOLGÁLAT
JÓL MŰKÖDIK A TEMETŐELLENŐRI SZOLGÁLAT Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 22.

ImageHatékonyan működik a Temetőellenőri Szolgálat Székesfehérváron. Mészáros Attila, a Városgondnokság szóvivője arról tájékoztatta a Fehérvári Híreket, hogy a Városgondnokság saját biztonsági őrökkel, valamint a polgárőrséggel való szorosabb együttműködéssel szavatolja a temetők biztonságát. Ráadásul a Halottak Napját megelőző időszakban számos civil közösség vesz részt a temetők rendbetételében.

 

Mészáros Attila honlapunknak elmondta, hogy a város minden évben felkészül a Mindenszentek időszakára, s nemcsak egyéni akciókkal, hanem azzal is, hogy folyamatosan gondoskodik a temetők rendjéről.

Székesfehérváron számos civil szervezet és egyház segít a temetők gondozásában. A Városszépítő Egyesület sírfelújításokat végzett a Hosszútemetőben a Vörösmarty Szakiskola diákjaival, a Református Egyházközség pedig október 24-re szervez temető-karbantartási akciót, amelynek keretében elsősorban a Sóstói Református temetőre koncentrálnak.

(A Városszépítők akciójáról korábban már hírt adtunk olvasóinknak. Az említett cikket itt tekinthetik meg: http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1552&Itemid=31 )

 

Image
.

Az Ifjúsági Keresztény Közösség 15 fővel segít a temetők rendbetételében, illetve több nyugdíjas szervezet is részt vesz a munkákban. Székesfehérváron két irányban is megerősítették a temetők őrzését: a Városgondnokság állandó temetőőr szolgálatot működtet, a polgárőrség pedig közel 30 fővel segíti ezt a munkát.

Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy örömmel vették a társadalmi felajánlásokat, amelyek segítik a munkájukat.

"A temető-üzemeltető csoport a sírkertek gondozását végzi, a sírokét nem vállalhatják, ezért is rendkívül hasznosak ezek a civil felajánlások" - nyilatkozta Bozai István, aki szerint már látszik az eredménye annak, hogy saját biztonsági őrökkel és a polgárőrséggel való szorosabb együttműködéssel oldják meg a temetők őrzését.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Cseh István, a Székesfehérvári Polgárőrség vezetője beszámolt arról, hogy a Városgondnoksággal kötött szerződésnek megfelelően minden nap, délelőtt és délután is kint vannak a temetőknél a polgárőrök, aminek köszönhetően minőségi javulás érzékelhető. A napi szolgálatot 20-25 polgárőr látja el két gépkocsival a köztemetőknél, ezen kívül 8-10 ember végzi folyamatosan az Orosz temető őrzését.

A Mindenszentekhez kapcsolódóan felajánlást tettek a Perpetum Nemzetközi Speciális Mentők is: október 30-án és november 1-jén teljesítenek szolgálatot a köztemetőknél, mivel ilyenkor sok idős, beteg ember keresi fel a hozzátartozók sírjait.

A temetőszolgálatot bármilyen probléma, rendellenesség esetén a (22) 301 339, illetve a 06 30 484 2190-os telefonszámon lehet értesíteni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >