Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "A nép ellen nem lehet"
"A nép ellen nem lehet" Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. október 24.

ImageOrszágzászlót avattak Nagytétényben az 1956-os forradalom évfordulóján: az ünnepségen beszédet mondott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Szabolcs Attila polgármester. Nagytétényben 1932-ben szintén október 23-án avatták fel az eredeti Országzászlót, amelyet a kommunisták 1948-ban leromboltak. Az újat az eredeti helyszínhez közel, több ezer ünneplő jelenlétében állították fel a történelmi egyházak képviselőinek részvételével.

 

Szabolcs Attila: "Arra a gyalázatos december 5-ére is emlékeztet"

Szabolcs Attila, a kerület fideszes polgármestere beszédében elmondta, hogy a korábbi lobogó csak alig 15 éven keresztül hirdethette az egységes nemzeti összetartozást, mivel "mint a hasonló emlékművek, ez is a kommunista rombolás áldozata lett". Pedig - tette hozzá - a gondolat jelenleg is aktuális, elég, ha a szlovák nyelvtörvényre gondolunk, vagy arra, hogy egyesek ma is azt hirdetik, hogy "a múltat végképp eltörölni".

 

Image
.

"Mi nem ezt szeretnénk. A jóból, szépből lehet erőt meríteni - mint az 56-os hősök példájából -, a rosszból pedig sokat tanulni" - mondta a politikus. A kerület vezetője a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazásra utalva azt mondta, hogy a zászló nemcsak Trianonra, hanem "arra a gyalázatos december 5-ére is" emlékeztet, "amikor hazug propaganda hatására magyar tagadott meg magyart".

Orbán Viktor: "A nép ellen nem lehet"

A Fidesz elnöke egy 1956-os újságból idézve azt mondta, hogy tanulékonyabbá kell válniuk azoknak, akik egy nép vezetésére tartanak igényt, tudniuk kell ugyanis, hogy "a nép ellen nem lehet". "Azóta is akadtak Magyarországon jó néhányan, akik azt hitték, hogy lehet a nép, lehet a nemzet ellenében, lehet az embereket semmibe véve kormányozni Magyarországot" - jegyezte meg.

Image
fotók: Pelsőczy Csaba

Orbán szerint "az ilyen kormányokat eléri a végzet", "mert az elnyomó kormányok nemcsak megrövidítik az embereket, de le is nézik őket". Azt gondolják - tette hozzá -, ha nélkülözniük kell, akkor beérik a napi betevővel és se vágyuk, se akaratuk, se értelmük nem lesz olyan nagy dolgokhoz, mint a szabadság és az igazság.

"Nagyot tévednek, amikor nem adják meg azt a tiszteletet és elismerést, ami mindenkinek kijár. Tévednek, és mindig ez a tévedés lesz végső bukásuk oka, amikor nemcsak a hatalom bársonyszékeiből kell távozni, de szembe kell nézni a tettek következményeivel, és vállalni kell a felelősséget hivatali visszaélésekért is" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >