Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Koszorúárusítás és temetői intézkedések Mindenszentek és Halottak napjára
Koszorúárusítás és temetői intézkedések Mindenszentek és Halottak napjára Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 24.

ImageMindenszentek és a Halottak napját megelőzően évről évre igen nagy az érdeklődés a koszorú, a mécses, és a krizántém árusítása, illetve vásárlása iránt. A Városgondnokság idén az alábbi helyszíneket ajánlotta fel e célra a kereskedők és a vásárlók részére: - A Városi piac melletti parkolóban elhelyezett asztalokon, - a Városi piac csarnokában, - a Palotai úti Szezonális piacon, - az Alba Plaza elötti téren kihelyezett faházakban. A vásár ideje: 2009. október 21. – 2009. november 2.

 

Nyitvatartás: A Vásárcsarnokban és mellette 05-16 óráig (A piac hivatalos nyitvatartási idejében). A másik két helyszínen 06-18 óráig.

Zárás és nyítás közötti időben a helyszínen járőröző biztonsági szolgálat vigyázza a rendet.

Image
.

Temetői intézkedések

A megemlékezések nyugodt, békés, kegyelet teljes lebonyolítása érdekében több intézkedést hoztak a Városgondonokság munkatársai. Ezek az információk a székesfehérvári Önkormányzat fenntartásában lévő alábbi temetőkertekre vonatkoznak: Béla úti köztemető, Csutora temető, Hosszú temető, Szedreskerti temető, Fecskeparti temető, Sóstói rk. temető, Börgöndpusztai temető, Kisfaludi temető.

A sírhelyek „rendbe tétele” céljából 2009. október 27.-én kőzúzalékot szállíttatak a temetőkertekbe, korlátozott mennyiségben lakossági felhasználásra. A kiszállítások reggel 700 -tól folyamatosan este 1700 -ig tartanak.

 

Image
.

A temetőkertek nyitva tartása a temetőlátogatók igényeihez igazodva az alábbi:

október 1. - október 30.: 7 - 19 h-ig

október 31. - november 2.: 7 - igény szerint

A temetőkerteken belüli munkavégzés 2009. október 29.-től 2009. november 2.-ig tilos! (Kivéve üzemzavar elhárítás!) A temetőkertek nyugalmát, az általános rendet a rendőrségen túl a Városi Polgárőrség, valamint egy megbízott őrző-védő vállalkozás biztosítja.

"Saját munkatársaink is rendelkezésre állnak a Béla úti köztemető teherportáján, illetve a személyi portánál." - mondta Mészáros Attila, a Városgondoknság szóvivője honlapunknak - "2009. október 31.-én a Béla úti köztemetőbe nem kell behajtási engedélyt váltani a mozgáskorlátozottaknak, valamint idős, beteg embereknek."

Image
Fotó: Temesvári Márta

Fontos tudni, hogy – a megnövekedett gyalogosforgalom miatt – a Béla úti köztemetőbe 2009. november 1-jén gépjárművel behajtani tilos! Nem érvényes az éves behajtási engedély sem erre a napra!

A Béla úti köztemető személyi portáján sírhelynyilvántartó könyveket helyeznek el, segítve ezzel a temetőben nyugvó hozzátartozók helyének megkeresésében. A Városgondnokság régóta jelentkező jogos lakossági igénynek tettek eleget a 2005. évben a Béla úti köztemetőben felállított kopjafával, ahol megemlékezhetnek a nem itt nyugvó szeretteikről egy szál gyertyával, vagy egy szál virággal.

Az ökumenikus megemlékezés 2009. november 1-jén 17 órai kezdettel lesz a Béla úti köztemetőben.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4384&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >