Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mi a magyarázat a fantomberuházással kapcsolatos kinevezési döntésekre?
Mi a magyarázat a fantomberuházással kapcsolatos kinevezési döntésekre? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 26.

ImageSajtóhírek szerint fantomberuházás élére nevezett ki miniszterelnöki megbízottat Bajnai Gordon. A Kormányszóvivői Iroda október 5-i közleményében az áll: a miniszterelnök az MSZP-s Alföldi Albertet bízta meg az indiai TATA Consultancy Services cég kalocsai beruházásának koordinálásával. Két héttel később kiderült, az informatikai fejlesztésekben érdekelt társaság számára Kalocsa nem célterület, az igazi beruházó a TATA Motors autógyár. A közel 40 cégből álló konglomerátum két tagját összekeverték a Kormányszóvivői Irodán.

 

"Sajtóinformációk szerint azonban a TATA Motors sem tervez 3-5 éven belül újabb beruházást Kelet-Európában. Bár hetek óta lehet tudni, hogy valami nem stimmel a miniszterelnöki megbízotti kinevezés körül, a kormányszóvivő néhány napja megerősítette a személyi döntés hírét, és azt is hozzátette, hogy Alföldi Albert szocialista képviselő miniszteri megbízottként a beosztásának megfelelő juttatásokat kapja.

Bajnai Gordonnak azonnal magyarázatot kell adnia arra: milyen céllal, milyen indokok alapján nevezett ki miniszterelnöki megbízottat egy olyan feltételezett külföldi beruházás koordinálására, amiről senki nem tud.

Milyen intézkedéseket tervez az MSZP-s képviselőt kinevező Bajnai Gordon most, hogy kiderült az újabb kormányzati baklövés?

Tervez-e Bajnai Gordon politikai okokból más szocialista képviselőket is megbízni valamilyen ál-feladattal, hogy nagyobb kedvvel szavazzák meg az MSZP-sek a brutális megszorításokat tartalmazó jövő évi költségvetést?" - áll dr. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >