Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kiizzadt győzelem
Kiizzadt győzelem Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. október 28.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 nem sziporkázott az Acroni Jesenice ellen, de nagy küzdelemben végül sikerült kétvállra fektetni riválisunkat. Így két nagyon fontos ponttal gazdagodtak a Fehérvári Ördögök. - Két idegenbeli mérkőzés után lépett ismét jégre hazai közönsége előtt a Sapa Fehérvár, így a publikum már igencsak ki volt éhezve a jó hokira. Nem is kezdtünk rosszul, egy perc sem telt el, amikor Palkovics már helyzetbe is került, de elütött a pakk felett. Aztán Vaszjunyin tesztelte Grumet-Morris reflexeit, ám a hálóőr a helyén volt.

 

Az első valamirevaló helyzetéből sajnos hamar vezetést szerzett a Jesenice, igaz, ehhez kellett a hátsó alakzatunk kapitális hibája is. A saját harmadunkban Tokaji elvesztette a játékszert, amelyre Makrov csapott le, aki Hafnerhez játszott, és máris 0-1 állt az eredményjelzőn. Nem örülhettek sokáig a szlovének, bő húsz másodperc múlva Peterdi közelről egyenlített (1-1).

A gólváltás után kis híján tovább nőtt a vendégek előnye, Satosaari két bravúrral őrizte az állást. A másik oldalon Vas János szép csel után bombázta kapura Kovács feladását, ám a sistergős lövés a kapuvason csattant. Aztán egy formás Mihály-Palkovics akció jelezte: minél előbb a vezetést is át akarjuk venni. Bornhammar nehezen érthető kiállítása alatt akadtak meleg helyzetek Satosaari előtt, de kihúztuk a két percet. Ezt követően enyhe hazai mezőnyfölényt láthattunk, majd egy újabb elképesztően nagy kapuvasat. Az ellentámadásból Manfreda kígyózott át a teljes védelmünkön, és valahogy Satosaari alatt is átcsúsztatta a korongot (1-2).

A játékvezető a biztonság kedvéért visszanézte a videóbíró-rendszeren az iménti kapuvasat, de úgy találta: tényleg nem volt bent. Így megadta a szlovének gólját. A középső húsz percben kissé átalakította a védőpárokat Jarmo Tolvanen, abban bízva, hogy így talán stabilabbak leszünk hátul. A nyugodt takarításhoz remek alapot adott egy szemet gyönyörködtető támadás, amelynek végén Ladányi szenzációs passzát Palkovics tanárian lőtte Grumet-Morris kapujába (2-2).

Támadásban maradtunk, Fekete, majd Vas Márton próbálkozását hárította a kanadai kapus. Hamarosan Jeglic kényszerült a büntetőpadra, az első emberelőnyünkben igen jól járt a korong, több egészen szellemes figurát szemlélhettünk, de Grumet-Morris minden alkalommal brillírozott. A harmad derekán aztán feljavult az Acroni, néhányszor egészen beszorultunk a saját térfelünkre. Komoly nehézségeink voltak a kapuelőterünkben, szórványos kontrákat tudtunk csak vezetni. Ám ezt nem eredménytelenül tettük, az egyik ilyen ellencsapás alkalmával Vas János fonákkal emelt kapura, az a hálóőrről pont Bornhammar elé került, új játékosunk pedig megszerezte első fehérvári gólját (3-2).

Sikerült tehát egy játékrész alatt megfordítani az állást, ez mindenképpen nagy fegyvertény. Nagy elánnal kezdték a szlovének az utolsó húsz percet, sok veszítenivalójuk nem volt, így heves támadásokkal jelentkeztek. Komoly nyomás nehezedett csapatunkra, csak az első sorunk tudott némileg kiszabadulni, és megjelenni Grumet-Morris környékén. Szerencsére Satosaari biztos pont volt hátul, így átvészeltük ezeket a nehéz perceket. A harmad felétől már jó kontrákat is tudtunk vezetni - Mihály és Benk kezében is ott volt a negyedik gólunk.

Aztán egy 4-4 elleni játékhelyzetnél bevittük a lélektanilag oly fontos újabb találatot: Vas János szépen használt ki egy szólót - bevarrta a felsőbe (4-2). Érezte a Jesenice is, hogy elment a hajó, alábbhagyott a harci kedvük. Jöttek becsülettel, ám a mieink már higgadtan őrizték az előnyt. A végére még lehívte kapusát Rahmatullin mester, de az állás már nem változott. A Sapa Fehérvár AV19 csak helyenként játszott jól, de a helyzetkihasználás terén sikerült előrelépni az elmúlt mérkőzésekhez képest, így a többször szellősnek bizonyuló védekezésünk ellenére is elvettünk újabb két pontot a Jesenicétől.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

A kötelező győzelmek olykor a legnehezebbek. Ma is megszenvedtünk ezért a két pontért. A teljesítményünkkel nem vagyok elégedett, a védekezésünkkel pláne: nagyobb alázatot várok el a hátvédektől a korong birtokában és anélkül is. A lényeg azonban, hogy nyertünk.

Mestermérleg, Dejan Varl (pályaedző):

Összességében nem játszottunk rosszul, de olyan hibákat követtünk el, amelyeket nem szabad - ezekat a Sapa Fehérvár könyörtelenül megbüntette. Mindazonáltal megérdemelt a hazaiak győzleme, mert hajtós meccsen sokat tettek a két pontért.

Sapa Fehérvár AV19 - Acroni Jesenice 4-2 (1-2, 2-0, 1-0)
Székesfehérvár, 3000 néző, vezette: Falkner, Hütter, Siegel.


Sapa Fehérvár: Satosaari - Tokaji, Horváth, Palkovics, Ladányi, Mihály, Ackeström, Jobb, Vas J., Fekete, Kovács, Alén, Bornhammar, Peterdi, Vas M., Benk, Ondrejcik, Sofron, Nagy, Vaszjunyin. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.


Acroni Jesenice: Grumet-Morris - Dück, Golubovski, Makorv, Hafner, Remar, Kovacevic, Rebolj, Hebar A., Tocar, Razingar, Pretnar, Slivnik, Jeglic, Sabolic, Manfreda, Magovac, Dolinsek, Terlikar, Zidan. Vezetőedző: Ildar Rahmatullin.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >