Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szélhámosok gyűjtenek pénzt a kórházra hivatkozva Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 29.

ImageA Fejér Megyei Szent György Kórház vezetői arról kaptak lakossági értesítést, hogy két ismeretlen nő - a kórház gyermekosztályára hazug módon hivatkozva - kért, és kapott a segíteni akaró emberektől készpénz-adományokat a hét folyamán, Székesfehérváron. A bejelentések szerint a "gyűjtés" a Királykút lakónegyedben történt, és feltehetően a város más részet is felkeresték a csalók.

 

A Szent György Kórház közleményében tudatta a Fehérvári Hírekkel, hogy az intézmény e szélhámos akciótól ezúttal is a leghatározottabban elhatárolódik.

Mint ismeretes, a múlt esztendőben babamentő inkubátorra, illetve, más alkalommal, sürgős műtétekre hivatkozva próbáltak szélhámosok - visszaélve a segíteni akaró emberek jóindulatával - csalárd módon pénzhez jutni. A Fejér Megyei Szent György Kórház nem adott megbízást senkinek sem, hogy íly módon segítsen az intézménynek.

"A kórház alapítványai örömmel fogadják a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlását, vagy a részvénytársaságok, kft-k átutalásait orvosi, gyógyászati műszerek vásárlására, de az intézmény készpénzgyűjtésre soha senkinek nem adott és a jövőben sem ad felhatalmazást ." - hangsúlyozta a Fejér Megyei Szent György Kórház vezetése.

 
< Előző   Következő >