Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Cser-Palkovics András értékelte a Közgyűlés délelőtti ülését
Cser-Palkovics András értékelte a Közgyűlés délelőtti ülését Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 19.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése ma reggel kezdte meg ülését a Városháza Nagytermében. A délelőtti döntések kapcsán Cser-Palkovics András az ebédszünetben tartott sajtótájékoztatót.

Aki nézte a Közgyűlés élő közvetítését a televízióban – vagy, ha ott volt a helyszínen- láthatta, hogy Szigli István és Csapó Csilla között kialakult egy szópárbaj a Vörösmarty Színház ügyében. Cser-Palkovics András ehhez annyit fűzött hozzá, hogy a Polgári Frakció úgy véli, hogy mindent meg kell tenni annak értelmében, hogy egy korrekt, jogszerű, pénzügyileg alátámasztott átadás-átvételre kerüljön sor. És arra is figyelni kell, hogy a Színház, amely Székesfehérvár legnagyobb költségvetési intézménye, a költségvetési kereten belül tudjon maradni, mert, ha túlköltekezik, a városnak a zsebébe kell nyúlnia, s azt az összeget valahonnan el kell venni. Cser-Palkovics András bízik benne, hogy semmiféle probléma nem lesz az átadás-átvétellel kapcsolatban.

A délelőtti ülésen fontos témák maradtak el, illetve kerültek függő állapotba. Az üzletek nyitvatartásáról szóló rendelet megalkotását például elhalasztotta a Közgyűlés: egyszerre kellene a fiataloknak lehetőséget és helyet biztosítani, ahol kulturált körülmények között szórakozhatnak, s közben azt is biztosítani kell, hogy a sűrű lakásos városrészekben lakók pihenése zavartalan maradjon. Nagyon sok panasz érkezik be ugyanis arra vonatkozóan, hogy a panellakásoknál lévő vendéglátó egységeknél éjszaka randalírozók hangoskodnak. Az ősszel remélhetőleg létrejön majd egy olyan szabályzás, amely mindegyik fél számára elfogadhatóvá válik.

A Börgöndi Repülőtérrel kapcsolatban a Polgári Frakciónak az az álláspontja, hogy amíg nem dől el, hogy pontosan mikor és mekkora reptér épülhet Börgöndön, az önkormányzat a szabályozások tekintetében ne tegyen semmit, hanem várja ki a Kormány ehhez szükséges döntéseit. Másrészt az ott élők, valamint az öreghegyiek, ráchegyiek is joggal várnak tájékoztatást arról, hogy milyen zajhatással járhat a reptér megépítése. A következő hetek arra is alkalmasak lehetnek, hogy meggyőzzék az erre hivatott emberek a lakosságot, hogy nem kell félniük, nem lesz nagy zaj.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A fejlesztések kapcsán: a Polgári Frakció támogatja, előremenekülésnek tartja, hiszen az elszabaduló gázárakat követően csak egy új fejlesztéssel lehet elérni a távhődíjak féken tartását a következő esztendőkben. A Polgári Frakció pedig annak különösen örül, hogy a fejlesztés több, mint ötven százalékban önkormányzati részvétellel valósul meg, tehát biztosítva van, hogy az önkormányzat jelentős bevételhez juthasson és a bevételek egy részét a rászorulóknak vissza tudja juttatni.

Végezetül Cser-Palkovics András elmondta: a jövő hét folyamán értékelik az elmúlt félév eseményeit és szeretnénk elfogadtatni azt a tervet is, ami a következő fél évre vonatkozna. Az látszik, hogy nagyon érdekes és nehéz helyzetben van Székesfehérvár, hiszen a közgyűlési többség szétesett, valójában nem működik az a MSZP-SZDSZ-MDF koalíció, nem képes a város működtetésére. „A nyár alkalmas lehet arra, hogy áttekintsük mi magunk is, mint ellenzék, és a kormánypártok is, hogy hogyan lehetne a város működőképességét biztosítani, Nem engedhető meg, hogy veszélybe kerüljön a város költségvetése, nem engedhető meg, hogy a működőképesség veszélybe kerüljön, vagy, hogy azért ne tudja Székesfehérvár az Unios forrásokat igénybe venni, mert esetleg éppen szétesett a kormány-koalíció.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >