Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szép győzelem Jesenicében Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. november 02.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 végig vezetve, jó teljesítményt nyújtva fektette két vállra a Jesenice csapatát, így rendkívül értékes győzelmet aratott riválisa otthonában. - A mieink tökéletesen kezdték a találkozót, már a 42. másodpercben nálunk volt a vezetés. Mihály Árpád a frissen visszatért Nathan Martz átadását váltotta gólra. Ez ám a bemutatkozás! (0-1) Nem sokkal késõbb emberhátrányba kerültünk, de a hazaiaknak csak egy komoly helyzetre futotta az erejébõl Hebar révén.

 

A kiegészülésünk után újfent mi veszélyeztettünk, ismét Mihály Árpád lõhetett, ezúttal azonban Grumet-Morris hárítani tudott. A 7. percben újra tõlünk állított ki a bíró, sõt, kisvártatva kettõs lett az emberhátrányunk, amikor Oscar Ackeström csatlakozott Fekete Dániel mellé a büntetõpadon. Ez felkínálta az egyenlítést a szlovéneknek, akik éltek is vele: Alexander Dück szolgálta ki Andrei Makrovot, ő pedig kapásból mattolta Satosaarit (1-1).

A 13. percben Ladányi elõtt adódott ziccer, ám elhibázta, a másik oldalon pedig Rebar, Hebar és Ticar kezében is ott volt a gólszerzés. A 18. percben aztán végre mi is emberfórba kerültünk, és örömteli módon ki is használtuk. Palkovics tanárian passzolt Mihályhoz, akinek már csak az üres kapuba kellett továbbítani a játékszert (1-2). Megzavarodott a Jesenice, mindössze húsz másodperc kellett az újabb fehérvári gólhoz: Vas Márton talált be (1-3).

A középsõ felvonás elején Martzet látta szabálytalannak a vezetõbíró, de nem kerültek közelebb a hazaiak, jól védekeztünk ugyanis. Az elsõ helyzetünk Martz nevéhez fûzõdik, de nem tudta gólra váltani. Ladányinak sem volt szerencséje a folytatásban: a kapuvasat trafálta telibe, pedig Grumet-Morris már verve volt.

Aztán egy újabb Acroni-elõny alatt Rebolj a kék vonalról bombázott Satosaari kapujába, felzárkóztatva csapatát (2-3). Fellelkesültek a hazaiak, a szünetig a Sapa Fehérvár jobbára védekezett - ezt azonban sikerrel tette. Néhány kontrával veszélyeztettünk, amelyeket Palkovics és Vas Márton fejezett be lövéssel.

Az állás azonban nem változott a pihenõig. Jobban kezdük a záró húsz percet, a nap második fehérvári emberelõnyében újra kétgólosra hízhatott volna az elõnyünk. Amint azonban ismét egyenlõ létszámmal játszottak a felek, ismét megerõsödött a piros-fehérek nyomása. Kovacevic és Makrov is alaposan próbára tette Satosaarit. Az 54. percben aztán egy viláámgyors ellencsapással eldöntöttük a nyitott kérdéseket: Palkovics ismét elõkészítõként jeleskedett, Vas Márton pedig másodszor is túljárt Grumet-Morris eszén.

A végén még kétségbeesetten kapaszkodott a Jesenice, de hiába. A Sapa Fehérvár AV19 okos játékkal nagyon értékes gyõzelmet aratott, öt nap alatt kétszer is elverve az Acronit.

Acroni Jesenice - Sapa Fehérvár AV19 2-4 (1-3, 1-0, 0-1)
Jesenice, 1000 néző, vezette: Berneker, Graber, Mathis.


Acroni Jesenice: Grumet-Morris - Kovacevic, Rebolj, Hebar, Ticar, Razingar, Pretnar, Slivnik, Jeglic, Sabolic, Robins, Dück, Robar, Makrov, Hafner, Manfreda, Dolinsek, Golubovski, Brus, Terlikar, Remar. Vezetőedző: Ildar Rahmatullin.


Sapa Fehérvár AV19: Satosaari - Tokaji, Alén, Palkovics, Martz, Mihály, Ackeström, Jobb, Vas J., Fekete, Kovács, Bornhammar, Horváth, Ladányi, Vas M., Peterdi, Benk, Ondrejcik, Sofron, Nagy, Vaszjunyin. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >