Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vasas - Videoton 2-4
Vasas - Videoton 2-4 Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. november 02.

ImageDr. Mezey Györgynek ebben is igaza lett... Sportigazgatónk azt mondta a találkozó előtt, nincs előzetesen könnyű, vagy nehéz mérkőzés, csak mérkőzés van. A Vasas ellen, végül 4-2-re megnyert, fordulatokban bővelkedő találkozó pontosan ilyen volt. A Vidi a meccs döntő többségében jobb, sokkal jobb volt ellenfelénél, végül idegenben feltétlenül tekintélyt parancsoló különbséggel győzött, de a fordulatos meccsre senki nem mondhatja, hogy nem kellett izgulnunk. Szűk negyedórával, bő tíz perccel a vége előtt még vezetett a Vasas, de végül a mentálisan nagyon erős Videoton győzött.

 

Az első félidőben szinte csak Videoton helyzeteket regisztrálhattunk - de gólokat nem. A statisztikát kedvelőknek alkalmasint csemege, hogy a Vidi legutóbbi tizenkét (!) gólját a második játékrészben szerezte, a listán tizenhármat kell visszaugrani, egészen a Ferencváros elleni meccsig, hogy az első negyvenöt percben esett találatot regisztráljunk. Pedig, a játékkal nem volt gond, a középpályások a hál' Istennek már megszokott futballjukat játszották, agresszívan szereztek labdát a támadó-térfélen, voltak lehetőségeink is, csak a befejezéseknél nem voltak elég élesek a csatárok.

A második félidő nyitányaként már jött a gól, Varga remek beadását Alves okosan bólintotta a hálóba. Azt hihettük, innentől már a henger bedarálja a Vasast, de nem így történt. Fura, de igaz, a Vasas attól nyugodott meg, hogy a Videoton a papírformát igazolva megszerezte a vezetést: innentől kezdve, jó húsz percen át, a korábbinál sokkal jobban játszott a hazai csapat. A teljes képhez azért hozzátartozik az is, hogy az egyenlítő, majd fordító Vasas mindkét találatához kellett a védők (pontosabban másodszorra Szakály) hibája.

Az utolsó, szűk negyedóra mutatja, mentálisan milyen erős a Videoton - és persze azt is, hogy dr. Mezey György fantasztikusan cserélt. Farkas Balázs lélektanilag is nagyon fontos, tökéletes szabadrúgása után Purovic és Alison hozta össze a gólt eredményező tizenegyest, majd a „kis brazil" adott fantasztikus labdát a „nagy brazilnak" Alves harmadik, a Videoton negyedik gólja előtt.

Négy-kettő lett a vége, a mérkőzés összképe alapján a vitathatatlanul jobb Videoton megérdemelten nyert, de rögzítsük: nincs könnyű, vagy nehéz meccs. És a szurkolók minden győzelemnek ugyanúgy örülnek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >