Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy hét az egészség és a biztonság jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 03.

ImageEgészséghetet rendeznek a pusztavámi Általános Iskolában. A programok hétfőn tanításnélküli munkanappal kezdődtek, s az érdekes, szakemberek által tartott előadá-sok azóta is zajlanak. Az alsó tagozatosokkal a „betegségmegelőzés legalapvetőbb feltételei-ről – higiéniai szabályok betartása, kézmosás, megfelelő táplálkozás” témakörben beszélge-tett dr. Csillag Márta háziorvos, dr. Szabó Judit gyógyszerész pedig a „Vitaminok gyógy-szerek” címmel tartott előadást.

 

Borbélyné B. Zsuzsanna „Környezetünk védelme” című előadásában a szelektív hul-ladékgyűjtésre, a környezet tisztántartására, a természet védelmére hívta fel a figyelmet. Vé-gül a sort a „Helyes öltözködési szabályok” című interaktív tréning zárta Kocsis Barbara vezetésével.

 

Image
.

Finta Jánostól, az iskola igazgatójától megtudtuk, hogy a felső tagozatosoknak is sokszínű, hasznos programot tervezet a tantestület. Az Elsősegélynyújtó bemutatón a gyerekek gyakorolhatták az életmentést, a mesterséges lélegeztetés technikáját a Vöröskereszt aktivistája, Kiszely Ildikó vezetésével.

Az internet veszélyei címmel Ungerné Grósz Angéla számítástechnika tanár mesélt. A Fiatalkorú bűnmegelőzésről, a fiatalokra leselkedő veszélyekről Kornokovicsné Vékás Klaudia rendőr tartott érdekes és hasznos előadást.

 

Image
.

Az előadások közben és után a gyerekek bátran kérdezhettek, és kötetlenül beszélgettek az előadókkal. A tanulók csoportosan ellátogattak a helyi Szépségpatikába is, ahol a Helyes haj-, köröm-, bőrápolásról beszélgettek.

Nagy érdeklődést váltott ki Párkányi András „A szenvedélybe-tegségek megelőzéséről” szóló előadása (őt Finta János a megye egyik legjobb szakember-ének tartja): a cigaretta, drog, alkohol veszélyei, amelyekkel sajnos már nagyon fiatalon talál-koznak a gyerekek. A délután egy része a sportolás jegyében zajlott. Az osztályok kidobó labdajátékban vezették le felesleges energiájukat és csökkenthették „kilóikat”. A gyerekek nagy örömükre minden csapatnak aktív tagja volt az osztályfőnökük is.

 

Image
.

A nap Pulai Szilvia kozmetikus anyuka teabemutatóval és kóstolóval egybekötött előadásával zárult, amelyen röviden ismertette a tea feltalálását, fajtáit, különböző jótékony hatásait a szervezetre, a betegségekre és azok megelőzésére.

„Kollégáimmal már az első napok után úgy látjuk, hogy ismét hasznos volt az Egész-séghét megszervezése.” – mondta Finta János – „Annál is inkább, mert ugyan naponta halla-nak a gyerekek otthon, a médiában és az iskolában hasonló veszélyekre felhívó dolgokról, és találkozhatnak figyelem felkeltő plakátokkal, de a külső szakértők bevonásával sokkal hatáso-sabb annak foganatja.”

 

Image
Fotó: Finta János

Az Egészséghét rendezvényeinek megvalósítását a pusztavámi Önkormányzat Bűnmegelőzé-se Tanácsa is támogatja. A hét többi napján tanítás után, azaz délutánonként folytatódik az egészségprogram.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >