Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kutyaszimat azonosította a tolvajt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 04.

ImageBoszkó, az alapi körzeti megbízott németjuhász kutyája volt az, aki szimata alapján azonosított egy martonvásári betörőt. – kaptuk a hírt Németh - Kész Mónika r. szds.-tól, a FM RFK szóvivőjétől - A 25 éves budapesti férfiről kiderült, hogy nem első bálozó…

 

A szóvivő honlapunknak elmondta: október 30-án, pénteken éjszaka érkezett a jelzés a Gárdonyi Rendőrkapitányság Ügyeletére, hogy Martonvásár, Budai utcában egy épülő üzlethelyiségnél betörés van folyamatban. A szemtanú látta, amint egy férfi kővel betörte az üzlet ablakát. A helyiségből azonban nem tudott semmit magával vinni, mert sziréna hangjára lett figyelmes, majd menekülőre fogta.

 A nagy iszkolásban még saját hátizsákját is hátrahagyta. A rendőrök a polgárőrökkel együtt a tolvaj nyomába eredtek, majd a helyszín közelében ellenőrzés alá vontak egy férfit. Őt később a helyszínre érkezett rendőrkutya azonosította a hátrahagyott hátizsák alapján. A négy éves Boszkó hívónévre hallgató németjuhász kutya a hátizsákról vett szagminta alapján egyértelműen jelezte gazdijának - az alapi körzeti megbízottnak -, hogy a táska az elfogott férfihez tartozik.

 

Image
.

A 25 éves budapesti férfi ruházatátvizsgálása során egy hölgy nevére kiállított bankkártyák kerültek elő, melyekkel kapcsolatban elszámolni nem tudott. Mint az a férfivel szemben indult büntetőeljárás során kiderült, a személynél talált kártyákat október 29-én este lopták el a Székesfehérvár, Seregélyes úton lévő Orvosok Házának gyermek rendelőjéből egy asszisztens nőtől. A bankkártyákhoz tartozó számláról azonban pénzt nem vettek le.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság a 25 éves, büntetett előéletű férfit lopás kísérlettel gyanúsítja. Több hatóságnál is folyamatban van vele szemben büntetőeljárás. Rablással és lopásokkal gyanúsítják Budapesten több kerületben és Miskolcon is. Kihallgatását követően a gárdonyi nyomozók őrizetbe vették.

 
< Előző   Következő >