Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Egy örök érdekvédő emlékére - In memoriam Varga Jánosné dr.
Egy örök érdekvédő emlékére - In memoriam Varga Jánosné dr. Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. november 04.

ImageSzomorú kötelességünknek eleget téve adjuk hírül, hogy elvesztettünk egy embert, egy székesfehérvárit, egy szinte mindenki által ismert közéleti EMBERT. Varga Jánosné dr. meghatározó személyisége volt városunk közéletének és civil életének egyaránt. Az önkormányzatiság kezdeti időszakából képviselőként, a Lakásbizottság végsőkig következetes elnökeként emlékezhetünk rá. Ugyanezzel a lendülettel és becsülettel vette kezébe a társasházak sorsát és ezzel a fehérváriak több mint felét érintő ügyeket.

 

Ő volt a Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke. A panelfelújítás és az egycsatornás gyűjtőkémények felújításának állandó szorgalmazója. Kemény kézzel, jó szándékkal és nagy szakmai hozzáértéssel fogta össze a társasházak közös képviselőit. Példát vehetünk róla a közért érzett felelősségből is.

Hiszen - amíg egészsége engedte - szinte minden városi közgyűlésen részt vett és a lakóközösségeket érintő témákban mindig elmondta a véleményét is a képviselőtestületnek. Tevékenységét a város 2003-ban Székesfehérvárért díjjal ismerte el. Legutóbb tavaly, 85. születésnapja alkalmából köszöntötte Őt a közgyűlés.

Itt hangzott el az alábbi mondat: „Az, hogy sikerül-e az életünk, nagymértékben attól függ, hogy miként töltjük el az időt, amit munkával töltünk. Rózsika néni személyében egy olyan ember áll előttünk, aki nagyon jól töltötte a rábízott időt. Munkájával példát mutatott mindazoknak, akiknek az érdekeit képviseli hosszú éveken, évtizedeken keresztül.”

Nem tehetünk mást, mint elfogadjuk a megváltoztathatatlant és köszönetet mondunk azért, hogy Rózsika néni éppen Székesfehérváron élt és az itt élők érdekeit védte hosszú évtizedeken át.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >