Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A költségvetés veszélyes és nem tartható Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 04.

Image"A kormány által beterjesztett költségvetés csak papíron létezik, nem szolgálja sem az ország, sem a magyar gazdaság érdekeit." - hangzott el Varga Mihály sajtótájékoztatóján.  - "A tegnapi napon szavaztak a 2010-es költségvetés fejezeti főösszegeiről a parlamentben. A Fidesz továbbra is veszélyesnek tartja a költségvetést." - jelentette ki Varga Mihály. - "Ebben a költségvetésben - azon túl, hogy az emberek mindennapjait megnehezítő megszorítások vannak - valótlan tételek, számok is szerepelnek." - tette hozzá.

 

A szakpolitikus emlékeztetett arra is, hogy az Európai Bizottság és a Költségvetési Tanács is úgy fogalmazott, hogy nem tartható a 2010-es magyar költségvetés. Varga Mihály több tételt is felhozott példaként, hogy miért nem tartható a költségvetés, melynek hiánya az 5-7 százalékot is elérheti 2010-ben.

Vannak olyan kiadási tételek, melyeket a kormány nem számolt el, ilyen az önkormányzatokat és az állami bürokráciát érintő 100-110, illetve 150-200 milliárd forintos forrásmegvonás, melyek nem jártak feladatmegvonással, tehát több feladat is fedezet nélkül marad. Nem számol a kormány a kórházak, a MÁV, a BKV, a Magyar Fejlesztési Bank konszolidációs igényeivel, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. veszteségeivel sem.

 

Image
Fotó. Fidesz

Tegnap a miniszter arra sem tudott választ adni, hogy miből lesz 22 milliárdos többletbevétele az egészségügynek, ráadásul az adóbevételeket is felültervezték - sorolta a képviselő, hozzáfűzve: az ingatlanadó tervezett bevétele sem fog teljesülni, egyrészt az előkészítetlenség miatt, másrészt pedig azért, mert a kormányváltás után ez a bevétel elmaradhat.

A kormány által beterjesztett költségvetés csak papíron létezik, nem szolgálja sem az ország, sem a magyar gazdaság érdekeit - szögezte le Varga Mihály, hozzátéve: a költségvetés elsősorban megszorításokra épül. A politikus arra is emlékeztetett, hogy tegnap semmilyen olyan módosító indítványt sem fogadott el az MSZP-SZDSZ többség, mely segített volna az embereknek a 2010-es helyezet könnyebb elviselésében.

A költségvetés átdolgozására minél hamarabb szükség lesz 2010-ben - húzta alá a Fidesz alelnöke.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >