Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ottusa Bajnokság Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 20.

ImageSzékesfehérváron rendezik meg az Öttusa Országos Bajnokságot. Az OB tegnap kezdődött a juniorok váltóversenyével, a lövészet és a vívás helyszínéül az Alba Volán SC sporttelepét jelölték ki, az úszást a Városi Uszodában, a lovaglást a lovardában tartják, a futásnak pedig ismét a Volán-telep ad otthont. A felnőtt korosztály tagjai ma fél nyolckor kezdték meg viadalukat, s délután négykor kerül sor a lovaglásra, hatkor pedig a futásra. A terep szombaton a férfiaké, s hiányzik majd Horváth Viktor, aki sérülése miatt nem vesz részt a versenyen.

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója elmondta az OB sajtótájékoztatóján, hogy a Magyar Bajnokság azért kerülhetett városunkba, mert az olimpia évében vagyunk, és az Alba Volán-Bericap Öttusa Szakosztály által minden évben megrendezésre kerülő női világkupát idén nem lehetett megrendezni az olimpiai selejtező miatt.

Ezért kérték a Szövetséget, hogy ne maradjon Székesfehérvár idén se nagyszabású rendezvény nélkül, s jöjjenek ide a sportolók. A Magyar Bajnokság erre kitűnő alkalom, amikor a fehérvári öttusázók bizonyíthatják felkészültségüket.

„Sportszakmai szempontból mondhatom, hogy a versenyzőink tökéletesen felkészültek, és főleg a női szakágnál azt várjuk, hogy a dobogó minden fokán fehérvári lány álljon.” – nyilatkozta Tóth István– „A férfiaknál nehezebb a helyzet, mert mindannyian azért szurkolunk, hogy Horváth Viktor sérülésből való felépülése olyan legyen, hogy az Olimpián életete legjobb formáját tudja nyújtani, és nagyszerű sikert hozzon.”

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A mostani OB abból a szempontból is kiemelkedő jelentőségű, hogy a Jakab Endre Öttusa Lovarda érékesítése miatt ebben az évben utoljára történik itt ilyen típusú rendezvény. Egy új helyzet áll elő, az Alba Volan- Bericap Öttusa Szakosztály augusztus 31-ig maradhat a Börgöndi úton, majd a lovaglást máshol kell megoldani. A vezetőség már a feltételek kialakításán dolgozik: az már biztos, hogy szeptember 1-től a Kunos Lovardában tartják az edzéseket.

A versenyzőkről: Németh Róberten kívül nem indul Tóth Adrienn sem (a junior világbajnokságra koncentrál), Balogh Gábort pedig nem nevezte be a klubja, hogy készülhessen az Olimpiára. Akiknek pedig szurkolhatunk: Gyenesei Leila, Vörös Zsuzsa, Demeter Bence, Demeter Gergő, Nagy Csaba.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >