Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Diákoktól zsibongó sportcsarnok Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2009. november 08.

ImageGimnáziumi aulák nagyszüneti hangzavarához mérhető zsibongással vette kezdetét a Köfém sportcsarnokában az idei pályaválasztási kiállítás, ahol a különféle oktatási, képzési intézmények - köztük a megye által fenntartottak is - kínálták magukat a döntés előtt állóknak...

 

AKözép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Székesfehérvári Kirendeltségének vezetője, Máthé Ferenc, megnyitó beszédjében azt ecsetelte, mennyire felértékelte a gazdasági válság a pályaválasztással kapcsolatos helyes döntések súlyát.

A korábbiaknál is több információ kell ma ehhez, és felkészült szakembergárda, amely a választás előtt állók személyes kvalitásairól is pontos képet tud adni, ha azt igénylik. A munkaügyi központnak megvannak ezek a szakemberei - szögezte le.

Dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke - amellett, hogy hangsúlyozta, a pályaválasztás előtt állók önismeretének és a megfelelő információknak óriási jelentőségük van - azt emelte ki, hogy szerencsére egyre tudatosabbak a fiatalok is. Felismerik, hogy csupán a piacképes tudás, a nyelvismeret, az élethosszig tartó önfejlesztés a garancia a biztos egzisztenciára, és ennek tudatában tanulnak tovább, készülnek további életükre.

Ehhez pedig, vagyis a helyes döntéshez, az ilyen és hasonló börzék, szakmai rendezvények is jelentékenyen hozzájárulnak. Végezetül köszönetét fejezte ki a szervezőknek, valamint reményét abban, hogy sok idelátogató diák jut majd hasznos elhatározásra a kiállításon tapasztaltak alapján.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >