Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az MSZP csak PR-fogásként foglalkozik az áfával?! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 08.

ImageMegkezdte az egyeztetéseket az a munkacsoport, amelyet a múltkori közgyűlés állított fel annak az anomáliának a tisztására, hogy miközben áfacsökkentésről döntött a parlament, ez mégis díjemelést okozna Székesfehérváron. A munkába azonban nem csatlakozott be az MSZP. „Remélem, hogy nem azért nem jöttek el a megbeszélésre, mert csak sajtótájékoztatói szinten tartják fontosnak az áfaccsökkenést, hanem csupán közbejött nekik valami.” – nyilatkozta a sajtónak Dr. Cser-Palkovics András.

 

No, de kezdjük az elején:

A munkacsoport létrehozása azért vált szükségessé, mert egy olyan számítási rendszer van érvényben városunkban, amely az áfacsökkentéssel pont, hogy a végösszeg növekedését okozza. Hogy hogyan is lehetséges ez? A jelenlegi árképlet szerint a végösszeg megállapításánál a mindenkori áfa mértékével osztanak.

A munkacsoport tehát megkezdte munkáját, s azt a végeredményt tűzték ki célul, hogy az említett árképlet, s az azzal járó borzalmas helyzet megváltozzon.

Image
.

„A munkacsoport teljes egségben úgy döntött, hogy leghatározottabban felszólítja a Fűtőerőmű két tulajdonosát, hogy folytassák a tárgyalásokat, és nov 11-ig juttassák el a megoldási javaslataikat a munkacsoporthoz.” – mondta honlapunknak Dr. Cser-Palkovics András, a Polgári Frakció vezetője – „Ezt követően fogunk találkozni és tárgalni a Széphő Zrt vezetésével (is) annak érdekében, hogy legkésőbb a december 3-ai közgyűlés a szükséges döntéseket meg tudja hozni.”

A frakcióvezető kifejtette továbbá, hogy a munkacsoport egységsen és határozottan állt ki annak érdekében, hogy ezek adöntések megszülessnek. S itt ki kell emelni, hogy a Polgári Frackió (érthtően) egy kicsit rosszallóan vette, hogy az MSZP nem jött el a munkacsoport megbeszélésére, nem képviseltette magát.

„Remélem, hogy nem azért nem jöttek el a megbeszélésre, mert csak sajtótájékoztatói szinten tartják fontosnak az áfaccsökkenést, hanem csupán közbejött nekik valami, s hamarosan bekapcsolódnaka munkába.” – mondta Dr. Cser-Palkovics András – „Hiszen jó lenne, ha a közgyűlés teljes egységében tudna fellépni e probléma tekintetében.”

Image
Fotó: Temesvári Márta

A döntés pedig majd nemcsak az áfáról szól, hanem minden aktuális kérdésről. Kérték például a Széphő Zrt-t, hogy adja meg, kik részesültek gázár-támogatásban 2009-ben. Az új kormánydöntések miatt ugyanis jövőre csökkenni fog e támogatottak száma, és súlyos szociális problémákkal kell szembenéznünk jövőre.

„Tudnunk kell, hogy mi a helyzet ebben az ügyben, és hogyan lehet megvalósítani azokat a fejlesztéseket, amelyek a következő évben a távhődíj csökkenését eredményezhetik.” – zárta sajtótájékoztatóját a frakcióvezető – „Korszerűbb, környezetkímélőbb technológiát kell majd alklamazni.”

 Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4463&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >