Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Püspöki áldás a martonvásári templomra Nyomtatás E-mail
Írta: Székesfehérvári Egyházmegye   
2009. november 09.

ImageVasárnap délután a felújított martonvásári templomot áldotta meg Spányi Antal püspök. A megyés főpásztor szentbeszédében az evangélium szavaiból kiindulva a következőkről beszélt. Mária figyelt Isten szavára, válasza mindig az „igen” volt. Isten mindig meglátogatja és mindig örömmel ajándékozza meg az embert. Mária nem vágyott nagy dolgokra, hanem a mindennapok feladatai között akarta megállni a helyét – és Isten meglátogatta őt, boldoggá tette.

 

Isten minket is meglátogat; talán a magányban, talán, amikor már mindenhol kerestük Őt, egyszer csak eljön és átölel az Isten. Keresztény emberként hangolódjuk Isten szelíd és csöndes szavára; vegyük észre Isten meglátogatásának idejét. Tegyünk Róla tanúságot, legyünk az örömhír hirdetői.

A templom fölújítása Isten ajándéka, öröm, hogy vannak emberek, akik tudnak a mai világban áldozatot hozni. Ők rádöbbentenek bennünket, hogy a látható valóságon és a világ önzőségén túl, van egy másik valóság: Istené, a jóságé, a szereteté.

Ez a templom is Isten szeretetét hirdeti. Osszuk meg terheinket, örömeinket, és Krisztusban való közösségként éljünk, mint testvérek. Váljunk mi magunk is Isten templomává, szentélyévé.

 
< Előző   Következő >