Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Idén is szerveznek városi zöldhulladék gyűjtést
Idén is szerveznek városi zöldhulladék gyűjtést Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 12.

ImageA zöldhulladék gyűjtés idén október 19-től december 4-ig zajlik Székesfehérváron. A város ingyenesen öt lombzsákot biztosít mindenkinek. Akinek többre van szüksége, az 150 forintért továbbiakat is vásárolhat, mivel csak a Depónia Kft. által kiadott zsákokat szállítják el. A zöldhulladékot kéthetente (páratlan heteken) gyűjtik össze, a szemétszállítás napján. A lombzsákokat a kuka mellé kérik kitenni.

 

A „LOMB” felirattal ellátott, átlátszó zsákokat a lakcímkártya bemutatásával a Depónia Kft. Sörház téri ügyfélszolgálatán lehet átvenni, illetve megvásárolni. Stettler Zsuzsanna sajtóreferens a kommunális szolgáltató kizárólag a „LOMB” feliratú, általuk kiadott zsákokban elhelyezett zöldhulladékot szállítja el! Az egyéb zsákokban kitett zöldhulladékról a tulajdonosoknak maguknak kell gondoskodniuk.

Erre megoldást jelenthet a komposztálás, illetve évente két alkalommal minden fehérvárinak lehetősége van a Csalai Hulladéklerakóban is elhelyezni két köbméternyi hulladékot. Hosszú távon a családi házas övezetekben mindenképpen a komposztálást javasolják a szakemberek. Európa számos országában például már kötelező a zöldhulladék komposztálása és tiltott a lomb elégetése is.

Aki közterületre nem Depóniás zsákban, vagy zsák nélkül helyez ki zöldhulladékot, az szabálysértést követ el és megbírságolható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >