Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megszűnik a Polgári Frakció Székesfehérváron
Megszűnik a Polgári Frakció Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 12.

ImageA Fidesz és a Jobbik Székesfehérváron 2006-ban választási szövetséget kötött, majd a Közgyűlésben közös frakcióban dolgozott a város polgáraiért. Ez az együttműködés az elmúlt években eredményesnek bizonyult, hiszen a polgármestert támogató baloldali koalíció széthullása után sikeresen tették ismét működőképessé Székesfehérvár önkormányzatát. A jövő évi választások közeledtével azonban egyértelművé kell tenni, hogy a Fidesz és a Jobbik két önálló szervezet.

 

Gál Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Székesfehérvári Szervezetének elnöke és Róth Péter, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Székesfehérvári Szervezetének elnöke közleményében tudatta a Fehérvári Hírekkel, hogy a pártok országos szerveinek döntései szerint önállóan készülnek az országgyűlési választásokra.

Ebben a helyzetben az egyetlen helyes és szükséges lépés az eddigi intézményes együttműködés felbontása. Ezért a 2006-ban létrejött Dinamikus Fehérvárért Választási Szövetség, mint várospolitikai koalíció, közös megegyezéssel megszűnik.

Az ezt a koalíciót alkotó pártok jelöltjeként mandátumot szerzett képviselők az eddig részvételükkel működő Polgári Frakciót 2009. november 11-i hatállyal megszüntetik. A képviselők a Székesfehérvár M.J.V. Önkormányzat Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzatának 12.§ (2) bekezdése alapján szükséges bejelentés megtételére felhatalmazták dr. Cser-Palkovics András eddigi frakcióvezetőt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >