Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Igazi rangadóval folytatódik az EBEL
Igazi rangadóval folytatódik az EBEL Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. november 13.

ImageAz EBEL alapszakaszának igen kemény elsõ harmada már lement, de a Sapa Fehérvár AV19 játékosai számára még a pihenõ is munkával telt, hiszen a hétvégén 17 hokisunknak a válogatottnál volt jelenése. Pénteken újabb erőpróba: négypontos meccs a Zágráb ellen.

 

"Ezúttal a fiataljainknak jutott nagyobb szerep a nemzeti csapatnál, mert a célunk az, hogy fiatalítsuk a válogatott keretét" - mondta Énekes Lajos, aki a Sapa Fehérvár AV19 és a nemzeti együttes pályaedzõje egyaránt. "Az idõsebb, tapasztaltabb hokisaink ezúttal kicsit több regenerálódási lehetõséget kaptak" - magyarázta a szakember.

Pénteken azonban folytatódik az osztrák pontvadászat, nem is akármilyen találkozóval. A Medvescsak Zágráb érkezik Székesfehérvárra, akikkel igen kiélezett harcban leszünk a rájátszásért.

"A Zágráb további erõsítéseket hajtott végre, amióta legutóbb összecsaptunk velük, de a mi keretünk is bõvült. Azt gondolom, egyenlõ erõk küzdelmét láthatják majd a nézõk. A zágrábi játékosok többségére nem számított Kavcic kapitány, így õk közel másfél hetet pihenhettek. A mi játékrendszerünk nem változott a legutóbbi fellépésünk óta, de remélem, hogy jobban kivitelezzük majd a taktikát. Feltett szándékunk, hogy egy gyorsan és pontosan játszó, friss csapat benyomását keltsük" - vázolta az elvárásokat Énekes mester.

Énekes Lajos elmondta, hogy Nathan Martz érkeztével a Sapa Fehérvár AV19 emberelõnyös és -hátrányos sorai némileg megváltoztak, és remélhetõleg hatékonyabbakká is válnak. A csapatban egy sérült van, Jobb Dávid - õ kihagyja a pénteki találkozót. Felépült viszont Kóger Dániel, aki visszafoglalja a helyét Sofron István és Nagy Gergõ mellett.

Bemutatkozik hazai pályán is a 22-23-24 sor, hiszen az elsõ támadótrió összeállítása Mihály-Martz-Palkovics lesz. Ladányi Balázs Vas Mártonnal és Peterdi Imrével alkot csatárhármast, míg Kovács Csabával Vas Jankó és Fekete Dániel rohamozza majd az ellenfél kapuját. A mi kapunkat Tommi Satosaari õrzi majd.

A Medvescsak vezetõedzõje, a nagy taktikus hírében álló Enio Sacilotto igyekezett levenni a terhet tanítványai válláról: "Nem akarom, hogy az járjon a játékosok fejében, hogy mindenáron nyerniük kell. Azt szeretném látni, hogy a játékunkban elõrelépjünk, és ennek révén szerezzük meg a két pontot. Négy teljes napnyi pihenõt kaptak a fiúk, ennek elégnek kellett lennie a feltöltõdéshez" - bizakodott a kanadai mester, akinek Richard Seeley személyében egy új NHL-es védõ is a rendelkezésére áll.

 

Sapa Fehérvár AV19 - Medvescsak Zágráb

Székesfehérvár, 2009. november 13., péntek

Vezeti: Dostal, Rambausek, Siegl

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >