Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fölényes győzelem, két Vujovics-góllal
Fölényes győzelem, két Vujovics-góllal Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2009. november 15.

ImageA Ligakupa B-csoportjának 8. fordulójában a Videoton a vártnál lényegesen könnyebb, háromgólos győzelmet aratott a Paksi FC felett. Ha a mérkőzés előtt az összeállításokra néztünk, akár meg is ijedhettünk volna, hiszen a zöld-fehérek szinte komplett NB I-es csapatukkal álltak ki, míg dr. Mezey György inkább a keddi Magyar Kupa-találkozóra való felkészülés fontos állomásának szánta a meccset: a válogatottakban szereplők mellett nem öltözött át Sebők, Sitku, Alves, Polonkai, Lipták, Varga és Nagy Dani sem, Farkas Balázs pedig sérült.

 

Mutatja, hogy milyen erős a Videoton kerete, hogy ennek ellenére nem volt „hibapont” az összeállításban, a Tujvel – Andics, Radovics, Sifter, Présinger – Móri, Milanovic, Demjén, Dvéri – Purovics, Alison tizenegyet sok csapat megirigyelni. Jól is futballoztak a fiúk, miután már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést.

A Vidi birtokolta a labdát, a Vidinek volt több helyzete, a Vidi játszotta a szebb futballt, a Vidi iparkodott gyorsabban – csak húsz percet kellett várni, hogy a fölény góllá érjen. Dvéri labdájával Présinger remekül ment el a bal oldalon, és tökéletes beadását Purovic a kapuelőtérből belsőzte a bal sarokba.

A folytatás fő eseményét Vujovics beállása jelentette. Vezetőedzőnk még az első félidőben, a 39. percben pályára küldte a montenegrói csatárt (Alison jött le), aki pillanatok alatt helyzetbe, helyzetekbe került, majd még a fordulás előtt be is köszönt. Ismét Dvéritől indult az akció, majd Vujovics honfitársa, Purovics elé pörgette a labdát – a nyakigláb támadót a büntetőpontnál Gévay felborította.

A 11-est Vujovics bikázta a kapu jobb oldalába.Kettő-nullával, fogható előnnyel fordultunk, de nem ez az oka, hogy dr. Mezey György két újabb cseréről döntött. A második félidőre Andics helyett Vadász, Móri helyett Farkas II Balázs állt be. Az újrakezdés után maradt minden a régiben, a Vidi játszott fölényben, és helyzeteket is kidolgozott csapatunk. Gól is született a második félidőben, a 73. percben ismét a két, jól játszó montenegrói hozta össze a találatot: Purovics mélységből Vujovics elé emelte a labdát, aki belépett a tizenhatosra, majd kissé balról, a jobb sarokba bombázott.

Egy perccel később Rása Gergő váltotta a hasznosan futballozó Dvérit, majd a hajrában (83.) Kovács Tamás állt be a megsérült Demjén helyére - egykori akadémistánk is részesévé vált a magabiztos győzelemnek.

dr. Mezey György:

 "A vártnál sokkal egységesebb játékot és jobb teljesítményt mutatott ez a meglehetősen vegyes társaság. Külön örülök neki, hogy Purovics kezdi elérni azt a szintet, amit várok tőle, illetve hogy Vujovics hosszú idő után, sérüléséből felépülve két gólt is szerzett a mai találkozón. A teljes hadrendbe állított Paks ellen értékesnek tartom ezt a győzelmet. Alison csere utáni viselkedését nem kívánom kommentálni. Azért cseréltem le, mert sorozatosan figyelmen kívül hagyta a csapatjáték követelményeit. Nálunk ez a viselkedés nem divat, a következményei meglesznek a dolognak."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >