Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Köztörvényes trükközések az MNV-nél a pályázatokkal
Köztörvényes trükközések az MNV-nél a pályázatokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 15.

Image"Trükközik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a földhaszonbérleti pályázatok érkeztetésével és elbírálásával, és ezt a szervezet belső iktatórendszerének a nyilvántartása is igazolja." - mondta szombati sajtótájékoztatóján a Magosz szövetségi igazgatója. Budai Gyula elmondta: a vagyonkezelő 35 ezer hektár földterület haszonbérletét hirdette meg 20 évre, ám a kiírással egyértelműen a korábbi termelőszövetkezetekből alakult társaságoknak kedvez. Budai Gyula szerint az MNV a pályázatok elbírálásánál is "trükközik".

 

A politikus egy Pest megyei 2500 hektáros terület haszonbérbeadását hozta fel példaként, ahol a vagyonkezelő belső iktatási rendszere "percre pontosan" igazolja, hogy "fiktív jegyzőkönyvvel próbálták legalizálni a pályázat felbontását és a pályázat értékelését". Ezt az utólag készített ügyiratot írta aztán alá Benedek Fülöp, az MNV vezérigazgató-helyettese és Kamarás Miklós vezérigazgató is - tette hozzá.

 

Image
Fotó: Fidesz

Budai Gyula mindezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy november 10-én Benedek Fülöp a Heves Megyei Bíróság tárgyalásán vett részt, így 9 óra 17 perckor semmi esetre sem tudta aláírni az említett okiratot, Kamarás Miklósnak pedig látnia kellett, hogy egy egy nappal korábbra visszadátumozott iratot lát el a névjegyével.

Ha Pest megyében ezt megcsinálják, akkor felmerül annak a gyanúja, hogy valamennyi megyei területi irodán ugyanilyen módszerrel értékelik és bontják a pályázatokat - jegyezte meg. Mint közölte: az általa megismert esetek kimerítik a "köztörvényes bűncselekmények tényállását", ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Budai jelezte: az ügyben, mint a Nemzeti Földalap ellenőrző bizottsági tagja, belső vizsgálatot kezdeményez a vagyonkezelő vezérigazgatójánál, "habár jelen esetben Kamarás úr ebben a dologban érintett, mert ő is részt vett benne".

A politikus Oszkó Pétert, az MNV felügyeletét ellátó pénzügyminisztert ugyanakkor felszólította: akadályozza meg az állami födlek jogszabályellenes értékesítését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >