Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Komoly kihívás Grazban
Komoly kihívás Grazban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. november 15.

ImageA Zágráb ellen győzelmet tudott aratni a Sapa Fehérvár AV19. Vasárnap Grazban lépnek fel a fiúk, ahol már a pontszerzés is siker lenne, hiszen a listavezető otthonáról van szó. - Pénteken meggyőző teljesítménnyel rukkoltak elő a fiúk, ez jó alap lehet a grazi mérkőzésre.

 

"Kissé lassan kezdte mindkét fél a találkozót, ám a ritmus hamar felpörgött. Az első harmadban egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, aztán fokozatosan átvettük az irányítást, amely végül négy gólos győzelmet eredményezett. Ahogy a mérkőzés után is mondtam, a türelem és a fegyelem játszotta a főszerepet a sikerben" - mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 pályaedzője.

"Nem volt könnyű dolgunk, hiszen öt védővel játszottuk végig az összecsapást, de a csatárok megfelelően segítettek be a védőmunkába, és a kapusunk is kitett magáért. Az egész csapat dicséretet érdemel a péntekiért" - tette hozzá a szakember, aki megemlítette, hogy mindenkit meghatott a zágrábi szurkolók gesztusa, akik egy transzparensssel emlékeztek meg Ifj. Ocskay Gáborról.

"Nagyon megindító volt, és felemelő érzés volt látni, ahogy a két csapat szurkolói megtapsolták egymást."

Vasárnap új nap kezdődik, a pénteki siker emlékéből aligha lehet megélni. Ismét 100%-ra lesz szükség.

"Jól tudjuk, hogy hol is áll a tabellán a Graz, és azt is, hogy a liga egyik legerősebb csapatáról van szó. Ezt folyamatosan bizonyítják is, így nagyon nehéz feladat előtt állunk. Ami pozitívum, hogy Juha Alén vállalja a játékot, így újra hat védőt nevezhetünk" - mondta Énekes Lajos.

A támadósorok összeállításában nem várható változás, és a szakmai stáb nem nyúl bele az emberelőnyös és -hátrányos alakzatokba sem.

"Tulajdonképpen elégedettek lehetünk a Zágráb ellen látott emberfóros játékunkkal, bár meg kell jegyezzem, nem lőttünk eleget kapura. Ezen mindenképpen javítani szeretnénk. Álatlánosságban pedig abban kell előrelépnünk, hogy inkább hatékonyan, mint látványosan próbáljunk jégkorongozni. Ismét türelmesnek és fegyelmezetteknek kell maradnunk, és akkor is keményen kell játszanunk, ha az ellenfél esetleg megszerzi a vezetést" - vázolta az irányelveket Énekes Lajos, aki elárulta: a kapuban Hetényi Zoltán kezd.

 A csapatot egy busznyi szurkoló el kiséri el Székesfehérvárról, akik minden bizonnyal remek hangulatot teremtenek majd.

Graz 99ers - Sapa Fehérvár AV19

Graz, 2009. november 15. 18:00

Vezeti: Längle, Newerkla, Peiskar.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >