Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A KSH-adatok a gazdaság rettenetes állapotát mutatják Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 16.

Image"A nyilvánosságra került KSH-adatokat nézve "katasztrofális kép" bontakozik ki a magyar gazdaság állapotáról." - értékelte a Fidesz helyettes szóvivője a KSH közzétett jelentését. A statisztikai hivatal közlése szerint a vártnál jóval rosszabb teljesítményt nyújtott a magyar gazdaság a harmadik negyedévben, a GDP ebben az időszakban 7,2 százalékkal csökkent. A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett 12 elemző ezzel szemben átlagosan 6,6 százalékos éves GDP-visszaesést várt idén június és szeptember között.

 

"Ezek az adatok tények, amelyek önmagukért beszélnek, és amelyek önmagukban is minősítik a Bajnai-kormány teljesítményét" - mondta Cser-Palkovics András. Hozzátette: Magyarország helyzete súlyos, a gazdaság "gyakorlatilag a csőd állapotában, vagy legalábbis csődközeli állapotban" van.

A gazdasági és a munkanélküliségi adatok azt mutatják, hogy a kormány rossz úton jár. Bajnai Gordon és kormánya a gyucsányi úton halad tovább, és a válságkezelés helyett láthatólag válságmélyítést végez - hangsúlyozta a képviselő. Azt is mondhatjuk - tette hozzá -, "hogy nemhogy nem kezeli, hanem saját maga okozza ma már a válságot".

 

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

Cser-Palkovics András szerint különösen más országokkal - így Szlovákiával, Csehországgal vagy az uniós átlaggal - összevetve látszik, hogy míg más gazdaságok elkezdtek növekedni, addig a magyar gazdaság "újra drasztikusan csökken". Látható, hogy a Bajnai-kormány újabb és újabb megszorító intézkedései a válságot nemhogy megoldanák, hanem egyre nagyobb problémákat okoznak - hangsúlyozta.

A politikus szerint két dolog következik ebből: "egyrészt az, hogy Magyarország semmiben nem tudott hozzájárulni az uniós gazdaságok növekedéséhez, sőt visszahúzza azt, másrészt pedig nagyon nehéz helyzetet kell majd megoldania az új kormánynak".

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >