Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jogerős ítélet született a sukorói földügyletben
Jogerős ítélet született a sukorói földügyletben Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 19.

Image"Nem lehet befektető Sukorón Joav Blum, mivel a Fejér Megyei Bíróság megállapította, hogy Blum lakhelye fiktív volt a szerződés megkötésekor." - mondta Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján. - "A bíróság meg fogja állapítani az okirat-hamisítást Joav Blum esetében, így érvénytelennek kell tekinteni a földcsere szerződést ."- fogalmazott BudaiGyula, hozzátéve: a pénzügyminiszternek utasítania kell a vagyonkezelőt, hogy álljon el a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos telekcsere-szerződéstől.

 

Budai hangsúlyozta: a hétfői ítélet alapján az izraeli befektető és az MNV között megkötött csereszerződés érvénytelennek tekinthető, ugyanis a 2008. július 30-i szerződésben Joav Blum a sukorói Kiss Imre út 5. szám alatti ingatlant jelölte meg lakcímeként, valótlan adatot adva meg a szerződés létrejöttekor, így azt érvénytelennek kell tekinteni.

A politikus szerint, ha Oszkó Péter pénzügyminiszter nem utasítja az MNV-t a szerződéstől való elállásra, akkor egyértelmű, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormány egy olyan bűnözőnek nyújt állami támogatást, akivel szemben már született egy jogerős bírósági ítélet, és aki valóban megtévesztette a hatóságokat.

 

Image
Fotó: Fidesz

Álláspontja szerint a szerződés megkötésekor az MNV vezetőinek, Benedek Fülöp vezérigazgató-helyettesnek és Tátrai Miklós akkori vezérigazgatónak tisztában kellett lennie azzal, hogy egy széljegyen található lakcím fiktívnek minősül. Budai rámutatott: ma Magyarországon mindenki csak egy állandó bejelentett lakhellyel rendelkezhet.

A Magosz igazgatója kifejtette: Joav Blum a csereszerződés időpontjában gyümölcsösöket szerzett Pilisen, illetve Albertirsán, amelyhez - a földtörvény alapján - arra van szükség, hogy ott legyen állandó bejelentett lakóhelye, és vállalni kell azt is, hogy három évig műveli a területet. Valószínűleg - emelte ki Budai -, azért került csak széljegybe a sukorói - fiktív - lakcím, mivel egyszerre két állandó lakhelye nem lehetett az izraeli befektetőnek.

"Ma Magyarországon lehetséges az, hogy egy izraeli befektető fiktív lakcímmel állami föld tulajdonjogát szerezze meg" - nyomatékosított Budai, aki szerint ez nem más, mint a Gyurcsány-Bajnai-kormány hagyatéka.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >