Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Durva választási csalás Józsefvárosban
Durva választási csalás Józsefvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 20.

Image"Szavazatvásárlás történt a vasárnapi józsefvárosi polgármester-választás kampányában." - hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Kocsis Máté. Kocsis Máté, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, jelenleg VIII. kerületi alpolgármester sajtótájékoztatóján bemutatta a Hír TV szerdai felvételeit, amely szerint választási csalás gyanújával tett feljelentést egy józsefvárosi hajléktalan a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

 

A feljelentő azt állítja: két férfi és egy nő az MSZP nevében ezer-ezer forintot kínált az ebédért sorban álló hajléktalanoknak, ha engedik lefénymásolni a személyi igazolványukat. A hajléktalan szerint azt mondták nekik, az adatokra azért van szükség, hogy megakadályozzák a Fidesz győzelmét a vasárnapi választáson - hangzott el Hír TV műsorában.

 

Image
.

A tudósítás szerint a józsefvárosi Vöröskereszt nappali melegedőjének munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy egy fekete autó állt meg az épület előtt ebédidőben. A hajléktalanoktól személyi igazolványt kértek, adataikat lefénymásolták arra hivatkozva, hogy az egyik egészségpénztár részére toboroznak ügyfeleket. Az adatokért állítólag ezer forintot adtak és "politikai jó tanácsot".

Az egyik nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. A nő arra a kérdésre, elhangzott-e, hogy az MSZP-re kell szavazni, úgy válaszolt: "így van, így van". Kocsis sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a csatorna birtokába került dokumentumok, tanúvallomások egy "durva választási csalást" lepleznek le. A riportot kiegészítve hozzátette: a tanúk állítása szerint a felvételen látható fekete autó csomagtartójában helyezték el azt a mobil fénymásoló gépet, amellyel rögzítették az adatokat.

 

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

Megjegyezte, annak a cégnek a vezetője is feljelentést tett, amelynek a nevében gyűjtötték az adatokat. Kocsis Máté felszólította az MSZP polgármesterjelöltjét, Komássy Ákost, hogy tisztázza magát az ügyben. Arra a kérdésre, van-e bizonyíték arra, hogy az MSZP áll-e az ügy mögött, Kocsis Máté kifejtette: két rendőrségi feljelentés született az ügyben, ha ezek lezajlanak, majd akkor kiderül.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >