Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvári festők a salzburgi Leonardo Festőakadémián Nyomtatás E-mail
Írta: Enyedi Béla Dipl. Eng.   
2009. november 20.

ImageSimon M. Veronika és V. Hedrik Judit székesfehérvári alkotók befejezték az Akadémia 2008/2009-es mesterkurzusát, a Meisterklasse-t. Az öt nap alatt gyakorlati és elméleti felkészültségből kellett nekik bizonyítani, délelőttönként Baier professzor irányításával csoportos „Diskussion”, kötetlen „kérdés-felelet” vizsgázás történt, délutánonként az Akadémia műtermében, a gyakorlatban, festéssel adtak számot arról, hogyan sajátították el az elmúlt években a művészeti ismereteket.

 

Az elméleti részben művészettörténeti, anyag és technikai ismereti kérdésekre kellett megválaszolni, a délutánonkénti műtermi munkák során mindenki 6-8 önálló alkotással, különféle technikával, bizonyíthatott. Simon M. Veronika először 2006-ban jutott el a salzburgi Leonardo Akadémiára, a Tempus Közalapítvány Sempus programjának segítségével és támogatásával, aminek az volt az egyik feltétele, hogy a köztes időkben, itthon és ha lehet a magyarok-lakta területeken előadásokon ismertesse a Salzburgban tanultakat.

 

Image
.

A művésznő 2006 és 2009 között Miskolcon, a Művészetek Házában, Győrben, a Szabadegyetemen, Nánán és Bajóton, a nyári alkotótáborokban, Székesfehérváron az SMV 2000 Festőtanoda kurzusán tartott nagy érdeklődéssel kísért előadásokat. A német anyanyelvű tanulók 8-13 Kunststudium-on vettek részt az elmúlt 3 évben, így juthattak el a Meisterklasse szakra, Simon M. Veronika pedig a 3 év beszámolói alapján kapott a Tempus szakmai tovább képzés program keretén belül lehetőséget és anyagi támogatást.

 

Image
Fotó: Enyedi Béla Dipl. Eng.

V. Hedrik Judit, aki rendszeresen járt ki az elmúlt években Salzburgba, - illetve neki a magyarországi tanulmányait is elfogadva, - jutott el a Salzburgi Leonardo Festőakadémia „csúcs”-képzésére, a Meisterklasse-ra. A két fehérvári alkotó remekül állt helyt Salzburgban, mind elméleti, mind gyakorlati téren sikeresen vizsgáztak.

A hazahozott alkotások, és a diploma a részvételről itthon is mindenki által megtekinthetően bizonyítják, remekül helyt álltak a fehérvári lányok idegenben, németül vizsgázva is! Gratulálunk nekik!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >