Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közösségek a teremtett világ védelméért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 21.

ImageFejér Megye Közgyűlése elfogadta az ország talán első és egyetlen megyei klímavédelmi programját. - tájékoztatta szerkesztőségünket a Közgyűlés sajtóosztálya - A program valamennyi szervezet, intézmény, önkormányzat, egyén számára tartalmaz javaslatokat, melyek segítségével minden bizonnyal hosszútávon javítható a környezet állapota, biztosítható a fenntartható fejlődés, valamint mérsékelhetők az éghajlatváltozás negatív hatásai ill. elősegíthető a hozzájuk való alkalmazkodás.

 

"Fejér Megye Közgyűlése bízik abban, hogy a klímavédelmi programjában foglaltak révén elősegítheti a különböző közösségek, szervezetek környezet- és éghajlat-védelmi tevékenységének sikerességét és számos követőre talál, melynek köszönhetően a pozitív hatások nem csak Fejér megyében, hanem a megyehatárokon túl, sőt globális szinten is érzékelhetők lesznek - hiszen a környezeti és éghajlat-változási folyamatok, jelenségek nem ismerik a megye- és országhatárokat.

Az elfogadott stratégia két legújabb pontja az iskoláknak meghirdetett mgyei klíma-energia verseny, a CO2ntrol és Fejér megye zöldenergia térképének megalkotása." - áll a közleményben, amelyet a sajtóosztály eljuttatott a Fehérvári Hírekhez.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >