Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Véget ért egy korszak
Véget ért egy korszak Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 23.

Image"Józsefvárosban sok szempontból véget ért egy korszak, a rendszerváltás óta ugyanis a kerületnek soha nem volt még jobboldali polgármestere." - jelentette ki Kocsis Máté Budapest VIII. kerületének frissen megválasztott polgármestere. Hozzátette: "nekünk első sorban óriási felelősség", míg a kerületben lakóknak pedig "lehetőség" egy biztonságosabb, tisztább, élhetőbb és szerethetőbb Józsefváros megteremtésére. Kocsis hangsúlyozta, a választás ugyan lezárult, mégsem felejti el, amit a kampány során a választóknak ígért.

 

"Egy centivel sem vállaltam többet, mint amit a hátralévő szűk esztendőben teljesíteni tudok és fogok" - fűzte hozzá. Az újonnan megválasztott polgármester úgy vélte, hogy "a polgárok az akaratukkal megkönnyítették a kerületi döntéshozatalt, hiszen megszüntették azt a nehézséget, hogy a testületi kisebbség adja a polgármestert, míg a többség hozza meg a határozatokat".

 

Image
.

Elmondása szerint "az új helyzettel olyan új időszámítás kezdődik Budapest szívében, amely minden józsefvárosinak, függetlenül attól, kire szavazott, örömet, megnyugvást és biztonságot nyújt". Kocsis Máté szólt arról is: azt, hogy Józsefváros polgármestere lehet, a kerületiektől kapta, ezért nekik kell bizonyítania, és értük kell dolgoznia.

"Elszámolással csak nekik, de nekik tartozom" - fejtette ki a politikus, aki ezért polgármesteri esküjét is nekik kívánja letenni. A vasárnapi időközi választáson Kocsis Mátéra, a Fidesz és a KDNP jelöltjére a választópolgárok 67 százaléka szavazott, összesen 9.218 választópolgár. Komássy Ákost, az MSZP jelöltjét a szavazók csupán 17 százaléka (2.331 szavazat) biztosította bizalmáról.

 

Image
fotók: Pelsőczy Csaba

Takács Gábor SZDSZ-es jelöltre a voksolók több mint 8 százaléka szavazott, ami 1.122 szavazatot jelent. Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére 1.079-en szavaztak, ez valamivel kevesebb mint 8 százalék. A szavazáson a mintegy 59 ezer választópolgár 23,6 százaléka jelent meg.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >