Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Vasárnapi bajnokverés
Vasárnapi bajnokverés Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. november 23.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 vasárnap este is folytatta szenzációs menetelését: ezúttal a címvédő Klagenfurt ellen sikerült begyűjteni mindkét pontot. A nagy iramú találkozón végig vezettünk, ám az utolsó percek izgalmasan alakultak, de végül mi örülhettünk. - Nagy iramban kezdõdött a mérkõzés, Alén távoli lövése, majd Sofron kapu elé kanyarodása adott elõször munkát Swettének. Ekkor még megoldotta a feladatát a kapus, nem úgy a 6. percben, amikor Kovács távoli lövését saját kapujába ügyetlenkedte (1-0).

 

Támadásban maradtunk, ismét Sofron, majd Martz növelhette volna az elõnyt. A másik oldalon Jakobitsch kiugrásánál Satosaari hárított bravúrral. Az elsõ emberelõnyünk sajnos kimaradt, kiegészülése után pedig közel állt az egyenlítéshez a KAC, de Satosaari lehúzta a rolót. Az utolsó percekre kettõs emberelõnybe kerülhettünk, ám ez mindössze öt másodpercig tartott, Ladányit hamar kiküldte ugyanis Jelinek bíró. A 4-3 elleni játékhelyzetnél hatalmas nyomás alá helyeztük az osztrák kaput, de lövéseink közül egy sem talált utat a gólvonal mögé.

A dudaszó elõtt közvetlenül aztán Alén kapott kisbüntetést, így izgalmasnak ígérkezett a második felvonás is. A szünet után a nézõk pulzusszámát tovább emelte, hogy az emberhátrányban Ackeström a lelátóra ütötte a korongot, így õ is kiállt két percre. A kettõs emberhátrányban remekül védekeztünk, amint pedig szimpla lett a hátrány, Vas Márton szaladt el, centerezését Ladányi lõtte kapura, Swette azonban lábbal kivédte a próbálkozást.

Jól játszottunk immáron egyenlõ létszámnál, mindegyik sorunk gólveszélyes akciókat vezetett. Martz és Palkovics összjátéka kétszer is ziccert eredményezett, de Swette kifogott a támadókon. A harmad közepén újra kettõs hátrányban találtuk magunkat, Tolvanen mester pedig úgy döntött, hogy a szokásoktól eltérõen nem két hátvédet és egy csatárt küld be, hanem két csatárt és egy hátvédet.

A szakember elmondta, hogy a megfontolás az volt emögött, hogy 5-3 ellen elõszeretettel lõ a kékrõl a KAC, két csatárral pedig jobban lehet blokkolni. Az elképzelés tökéletesen bejött: Vas Márton korongot lopott, elszaladt a jobb oldalon, pazarul adta középre Ladányinak, aki ezúttal nem hibázta el a ziccert: a léc alá vágta a pakkot (2-0). Megnyugtató elõnye birtokában tetszetõsen jégkorongozott a Sapa Fehérvár, és mivel a piros-fehérek is nagy erõket mozgósítottak a felzárkózásért, igen élvezetes volt a csata.

A vendégek elszántságának meg is lett az eredménye: emberelõnyben Kirisits kék vonalas lapos lövése a lábak között a kapuba surrant (2-1). Még mielõtt nagyon beleélhették volna magukat a pontszerzési reményekbe az osztrákok, Vas Márton tört kapura nagy elánnal, és csak szabálytalanul tudták megakadályozni a lövésben. Általános meglepetésre azonban Jelinek nem állította ki a tettest. Egy perc múlva már nem volt kegyelem: Nagy Gergõ bevezette a korongot a támadóharmadba, majd lövésre lendítette ütõjét.

A játékszer elemi erõvel zúdult Swette lábai között a hálóba (3-1). A harmadik húsz percre is maradt a meggyõzõ Sapa Fehérvár-játék, Vas Márton, majd Sofron is megszerezhette volna negyedik gólunkat (Sőt, fotósunk, Tóth Péter bravúros képe alapján lehet, hogy meg is szerezte, ha Swette lepkés kesztyűje a gólvonal mögött fogta meg a pakkot). Bornhammar sem állt messze a gólszerzéstől, amikor emberelõnyben a kapuvasat találta el. A sok sérült játékos miatt csak bõ három sorral rohamozó Klagenfurt kissé fáradni látszott, de egyáltalán nem adták fel.

Enyhe mezõnyfölényt harcoltak ki és helyzeteik is akadtak: Kalt megugrásánál Satosaarinak minden tudására szükség volt a hárításhoz, a hajrában pedig a kapuvas is kisegítette finn hálóõrünket. Hazai részrõl Ladányi és Mihály járt a legközelebb a gólhoz. Lehozta kapusát Viveiros mester a végén, Palkovics ezt kis híján ki is használta, de Schumnig bravúros mozdulattal ütővel a levegõbõl lekapta a gólba tartó pakkot.

Alén kiállítása alatt tetõfokára hágtak az izgalmak, mert hat mezõnyjátékossal támadott a Klagenfurt. Jól ki is játszották a figurát, Craig éles szögbõl be is talált (3-2). Az utolsó másodpercekre vérszemet kaptak a vendégek, de fegyelmezett védekezéssel kihúztuk a végéig. Egy élvezetes, szórakoztató találkozón megérdemelten gyõzte le a Sapa Fehérvár a címvédõt, ezzel feljött a tabella 5. helyére.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

Nagy csata volt, amelyen az döntött a javunkra, hogy keményebben dolgoztunk ellenfelünknél. Ez is volt a tervünk, és meg is valósítottuk. Akárcsak pénteken, most is örültem volna, ha több helyzetünket tudjuk gólra váltani, de összességében elégedett vagyok a látottakkal.

Mestermérleg, Manny Viveiros:

Fiatal csapattal érkeztünk, a srácok mindent megtettek a gyõzelemért. Sajnos a szerencse ma nem volt velünk, az elején peches gólt kaptunk, a harmadik harmadban pedig hiába volt legalább annyi helyzetünk, mint a hazaiaknak, csak egy gólt szereztünk. A fehérvári kapus nagyszerûen védett, nem tudtunk kifogni rajta.

Sapa Fehérvár AV19 - Klagenfurt AC 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Székesfehérvár, 3200 néző, vezette: Jelinek, Neuwirth, Siegl.


Sapa Fehérvár: Satosaari - Tokaji, Alén, Palkovics, Martz, Vas J., Ondrejcik, Ackeström, Mihály, Fekete, Kovács, Horváth, Bornhammar, Ladányi, Vas M., Benk, Peterdi, Vaszjunyin, Sofron, Nagy, Kóger. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.


KAC: Swette - Tory, Ratz, Geier S., Schuller, Geier M., Kirisits, Schuming, Craig, Schellander, Hager, Furey, Pöck, Jakobitsch, Herburger, Kalt, Pirmann, Hundertpfund. Vezetőedző: Manny Viveiros.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >