Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megnyílt a Mikulásház Nagykarácsonyban
Megnyílt a Mikulásház Nagykarácsonyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 24.

ImageBár még nem hullik a hó, s a decemberre is várni kell néhány hetet, mégis van egy hely Fejér megyében, ahol már most igazi karácsonyi hangulat lengi körbe a látogatókat. Ez pedig Nagykarácsony, ahol ismét kinyitotta kapuit a Mikulásház, amely január 8-ig várja a gyermekeket és leveleiket.

 

Az udvaron egy kivilágított Mikulás szán fogadta a vendégeket, nem messze tőle pedig két rénszarvas szaglászta a felé nyúló, apró kezecskéket a hétvégén, amikor népes vendégsereg gyűlt össze Nagykarácsonyban azért, hogy üdvözöljék a „nyári álomból” ébredező Mikulást.

 

Image
A Mikulás háza

Image
Erre a falra minden látogató felírhatja a nevét

A pirosra festett, fenyőgirlandokkal díszített háznál lévő a központot azért hozták létre 1995-ben, hogy a Mikulás kézzelfogható legyen a gyermekek számára.

 

Image
A Mikulás irodájának az ajtaja

Image
.

Image
.

Image
Még a felnőttek is kaptak ajándékot

A látogatók száma az első egy hónapos nyitva tartás alatt kétezer-ötszáz volt, két évre rá pedig már a tízezret is meghaladta. Nem csoda, hiszen a Házban, óriási levélkupac mellett ott üldögél a Mikulás, aki nemcsak ajándékokat ad a hozzá betérőknek, hanem kedvesen el is beszélget velük – maradandó élményt nyújtva ezzel a gyerekeknek. (Akik persze bőszen ígérgetik, hogy ezentúl nagyon jók lesznek…)

 

Image
Ilyen sok levelet írtak a gyerekek a Mikulásnak

Image
És még rajzoltak is

A hatalmas érdeklődést fokozván tavaly két akciót is hirdettek Nagykarácsonyban. Először is Nyúl községnek ajándékoztak egy fenyőfát barátságuk jelképéül, s minden olyan városnak, falunak küldtek egy-egy fenyőt, amelynek a nevében elő- vagy utótagként szerepel a „Mikulás”. Cserébe azt kérték, hogy méltó módon díszítsék fel azt, s állítsák olyan helyre, ahol gyönyörűségére szolgál az embereknek.

 

Image
A rénszarvasok

Image
Kívánság-kút a kertben

Image
A Mikulás szánja

Másrészről egy felhívást idéztek azokhoz, akik gyökeres fenyőt vásároltak Karácsonykor: az ünnepek végeztével a családoknak lehetőséget nyújtottak arra, hogy saját kezűleg ültessék el a fákat Nagykarácsonyban, méghozzá a Mikulásnál. A Mikulás háza és a tőle nem messze fekvő játszó birodalom környéke így igazi „Mikulásos-Erdős-Rejtélyes” lett.

 

Image
Játszószoba

Image
Kiállításokkal is kedveskednek a Mikulásnál

Image
Kézműveskedni is lehet

Image
Fotók: Temesvári Márta

Apropó játszóbirodalom: a Mikulás látogatásakor megfáradt gyerkőcöket és szüleiket e helyen kézműves foglalkozások, színpadi előadások, és persze sok-sok játék várja csúszdával, lufikkal és persze karácsonyi hangulatot árasztó zenével…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >