Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Katalin-napi ünnepségsorozat Székesfehérváron
Katalin-napi ünnepségsorozat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 25.

ImageA Liszt Ferenc utca mellett a Szent Sebestyén Templom előtti téren és a Felsővárosi Közösségi Házban is Katalin-napi ünnepségre várják a látogatókat a mai napon. A program 17:15-kor gyülekezővel kezdődik Kati néni szobránál, ahonnan a Tilinkó zenekar vezetésével vonul majd át a tömeg a Felsővárosi templom elé, ahol tradícionális felsővárosi ételeket lehet megkóstolni, miközben az Alba Regia Táncegyüttes művészei szórakoztatják a közönséget.

 

A programokról Brájer Éva, a Kulturális és Turisztikai Bizottság elnöke, valamint Vargha Tamás, a társadalmi kapcsolatok tanácsnoka tartott sajtótájékoztatót. Ezen elhangzott, hogy a felsővárosi Katalin-napi bál hagyománya a messzi múltra nyúlik vissza: Székesfehérváron a Katalin-napi bálokat úgy rendezték meg, hogy az emberek kibéreltek egy vendéglátó helyet, az ételekről pedig ő maguk gondoskodtak.

Ezt a hagyományt elevenítik fel a Felsővárosban, ahol ma, 19 órakor kezdődik a mulatság. A belépés díjtalan – süteményről is italról viszont mindenkinek gondoskodnia kell! Mindeközben a Szent Sebestyén Templomnál kacsafertállyal, savanyúságokkal, forralt borral és pálinkával fogadják majd az érdeklődőket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >