Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Egy leköszönő és egy bukott politikus tárgyalt a semmiről Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. november 26.

Image"Egy leköszönő főpolgármester egy bukott kormány miniszterelnökével két és fél órán keresztül tárgyalt a semmiről." - értékelte a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője Demszky Gábor és Bajnai Gordon mai találkozóját. Tarlós István szerint kettejük találkozóján ugyanis semmi olyasmi nem történt, ami a város, a városüzemeltetés vagy a BKV problémáinak megoldását előbbre vinné, "a főváros nem kapott egy fillért sem".

 

Ezt megelőzően Demszky Gábor főpolgármester azután, hogy a parlamentben Bajnai Gordonnal egyeztetett, úgy nyilatkozott, hogy a kormány - a fővárossal együtt - a jövő év januárjától is meg fogja oldani a budapesti tömegközlekedés finanszírozását. A miniszterelnök ígéretére hivatkozva a főpolgármester azt állította, meg fogják találni azt a megoldást, amelynek révén kezelhető a lesz a BKV majdnem kilencven milliárd forintos adósságállománya.

Sajtótájékoztatóján Tarlós István ugyanakkor kételyeinek hangot adva közölte: a Demszky által vázoltakat a jövő évi választásokig hátralévő néhány hónapban már nem lehet megvalósítani, a kormány ugyanis "márciusban gyakorlatilag megszűnik működni". "Ezért a mai találkozót egy nagy semminek, egy kommunikációs ujjgyakorlatnak minősíthetjük" - tette hozzá Tarlós István.

 

Image
Fotó: Fidesz

Úgy vélte, ha döntés született volna a BKV támogatásáról, az is csak kölcsönpénz lenne, ami ebben a kormányzati ciklusban segít a teljes összeomlást elodázni, ám a jövőre nézve nehezíti a helyzetet: anélkül növeli ugyanis tovább az adósságállományt, hogy konkrét megoldást eredményezne.

"Úgy látszik, hogy nemcsak a budapesti, hanem a teljes MSZP belebukott a budapesti városvezetés kudarcaiba és a város üzemeltetés problémáiba, amiket ők állítottak elő, és most már nyilvánvaló, hogy nem tudnak mit kezdeni vele" - hangsúlyozta. Tarlós István elmondta: az, hogy Demszky és Bajnai szerint "a BKV problémáit csak a MÁV-val és a Volánnal összefogva lehet megoldani" azt jelenti, hogy "kezdenek hallgatni az ellenzékre", hiszen a Fidesz nemrég bemutatott fővárosi vitairata is hasonlóképpen képzeli el a közlekedési vállalat konszolidációját.

Azzal összefüggésben, hogy Demszky Gábor a 2011-es költségvetés terhére tízmilliárd forintot szerződésben vállalna a kormány felé, kijelentette: "ez egy kedves dolog a főpolgármestertől; én már nem egyszer kértem őt, hogy olyan ciklusokra ne vállaljon kötelezettségeket, és ne rójon terheket, amelyekhez semmi köze".

A Margit híd felújításának máris jelzett csúszása kapcsán pedig azt mondta, az ellenzék sem pótmunkákról, sem a város hibájából képződő kötbérekről nem akar hallani, mert már így is elég átláthatatlan a helyzet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >