Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Rendőrségi hírek - Fejér megyében történt... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 26.

ImageFőbb közlekedési balesetekről, gépkocsi-feltörésekről, valamint bolti lopásokról és betörésekről tájékoztatta szerkesztőségünket Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője. Az események (amelyeket alább részletezünk) a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén történtek az elmúlt időszakban.

 

Közlekedési események:

Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy halálos és kettő könnyű kimenetelű személyi sérüléses közlekedési baleset történt.

08 óra 14 perckor történt baleset Mór, Dózsa György út – Kálmán Imre utca kereszteződésében. Egy Suzuki Swift és egy BMW ütközött össze, miután a Suzuki sofőrje nem adott elsőbbséget a BMW-nek. Az ütközés következtében a Suzuki az út szélén lévő vízelvezető árokba csúszott. A baleset során a Suzuki jobb első utasa könnyű sérülést szenvedett.

15 óra 45 perckor történt a baleset Pusztaszabolcson. Egy 9 éves kisfiú kerékpárjával közlekedve egy jármű takarásából hirtelen balra fordult, majd egy vele szemben közlekedő Suzuki Wagon R+ nekiütközött. A kisfiú a baleset során elesett, könnyű sérülést szenvedett.

15 óra 56 perckor történt a halálos baleset Iváncsa és Pusztaszabolcs között. Egy Toyota Hiace tehergépkocsi sofőrje az alacsonyan tűző nap miatt későn észlelt egy előtte, vele azonos irányban, az úttest szélén, világítás és láthatósági engedély nélkül haladó kerékpárost, akit fellökött. A biciklis ennek következtében a jobb oldali vízelvezető árokba esett, melynek során olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Székesfehérvári Rk.:

Füstölt hentesárut vitt el ismeretlen tettes egy zámolyi családi ház melléképületéből. A lopási kár 110.000.- Ft.

Egy másik zámolyi családi ház udvaráról egy kék színű Simson segédmotor-kerékpárt loptak el. A motor értéke 80.000.- Ft. Egy 33 éves férfivel szemben intézkedtek este hat után nem sokkal a járőrök. A férfi – aki pszichiátriai kezelt – otthonában tört, zúzott, így a mentőkkel beszállították a fehérvári kórházba.

Egy 82 éves asszonyt loptak meg tegnap este az Öreghegyen. A nénihez azzal ment be két ismeretlen férfi, hogy felhívja a figyelmét arra, hogy a környéken több lopási volt, figyeljen a félretett pénzére. A két személy rákérdezett arra, hogy a hölgy jó helyen tartja-e a pénzét, mire ő a rejtekhelyet meg is mutatta. Miközben egyikük elterelte a figyelmét, a másik el is vette 23.000.- Ft készpénzét, majd távoztak. A nyomozók keresik a két tettest.

Egy Nike melegítőt akart fizetés nélkül kivinni az Alba Plaza egyik üzletéből egy 20 éves fiatal úgy, hogy az áruvédő kanalat levágta. A cselekménye közben azonban a biztonsági őr tetten érte, így a 13.998.- Ft lopási kár megtérült. A férfit az őr a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta, majd nekik átadta. A személyt a járőrök előállították a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatta ki a Forrónyom.

Egy másik bolti tolvaj is elfogásra került a tegnapi napon. A 27 éves fehérvári férfi a Fehér Palotában lévő nagyáruházban akart lopni különböző dolgokat úgy, hogy az árcímkéket átragasztotta. Amikor azonban ezt a biztonsági szolgálat észlelte, az árukat hátrahagyva menekülni próbált az őrök elől, és miután elfogták, dulakodni kezdett velük, melynek során egyikük könnyű sérülést szenvedett. A férfit végül a rendőrök a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra állították elő, ahol garázdaság miatt gyanúsítottként lett kihallgatva. A szabálysértési értékre elkövetett lopás ügyében az áruház a jegyzőhöz tesz feljelentést.

Szerda délelőtt 11 óra után nem sokkal érkezett a jelzés az ügyeletre, hogy rablás történt Dégen, egy munkáját végző postai kézbesítőre támadtak rá ketten, csuklyában. A kerékpárral közlekedő postásnő ijedtében leesett a bicikliről, mire a két személy a földön fekvő nőt lefogta, és megpróbálta kitépni a nyakából a táskáját. A dulakodás során azonban a festékpatron szétrobbant, így a két tettes üres kézzel menekült el a helyszínről. A sikeres adatgyűjtés és tanúkutatás után a nyomozóknak még a tegnapi napon sikerült beazonosítani a két elkövetőt, egy 29 éves enyingi nőt és egy szintén 29 éves enyingi férfit. Mind a kettőjük elfogása még a tegnapi napon megtörtént, és mind a ketten előállításra kerültek a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként lettek kihallgatva.

Körözött személyt fogtak a rendőrök hajnali 04 óra 37 perckor. A csóri férfit a járőrök tartózkodási helyén igazoltatták. A Veszprémi Városi Bíróság ugyanis elfogatóparancsot adott ki ellene. A személyt így előállították, majd őrizetbe vették.

Dunaújvárosi Rk.:

Feltörtek egy Suzuki Swift gépkocsit Dunaújváros, Gorkij téren. Az autóból elvitték a beépített rádiósmagnót, valamint egy Polaroid napszemüveget. A lopási kár 40.000.- Ft. A lopási kár 15.000.- Ft.

Dunaújváros, Október 23. téren lévő élelmiszerüzletbe kísérelt meg behatolni hajnalban ismeretlen tettes, de cselekménye közben egy közelben lakó férfi megzavarta, így elmenekült a helyszínről. Lopási kár így nem, viszont 25.000.- Ft-os rongálási kár keletkezett.

Szabálysértési őrizetbe vették a rendőrök azt az 53 éves, valamint azt az 56 éves ercsi férfit, akik öt mázsa akácfát tulajdonítottak el a Véd erdőből. A két férfi gépkocsiját Ercsi, Alkotmány utcában vonták ellenőrzés alá a rendőrök tegnap délelőtt. A frissen vágott fa szénával volt letakarva, ennek ellenére a járőrök megtalálták. A két személy fakitermelésre szóló engedéllyel nem rendelkezett, és később kiderült, hogy az Ercsi Önkormányzat tulajdonában lévő Véd erdőből vágták ki a fákat. Mind a két személyt előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették. Az elkövetéshez használt motoros láncfűrész lefoglalásra került.

Egy 79 éves asszonyt loptak meg Dunaújváros, Bocskai utcai lakásában. Egy 40 év körüli férfi és egy hasonló körű nő kérezkedett be hozzá azzal, hogy pénzre van szükségük. Majd kihasználva a sértett figyelmetlenségét, a lakásból eltulajdonítottak 700.000.- Ft készpénzt, valamint arany ékszereket. A két elkövetőt – akik a hölgy szerint tört magyarsággal beszéltek – keresik a dunaújvárosi rendőrök.

Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 21 éves ercsi férfi ellen, aki éjfél előtt nem sokkal Ercsi, Táncsics utca és Fő utca kereszteződésében a járdán lévő kőbójákat rugdalta társával együtt. A bejelentést követően a helyszíntől kb. 30 méterre lett igazoltatás alá vonva a férfi, akit a rendőrök előállítottak az Ercsi Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként lett kihallgatva. Ennek során a bűncselekmény elkövetését beismerte. Társát még keresik.

Bicskei Rk.:

A Fejér Megyei Bíróság BV Csoportja adott ki elfogatóparancsot az ellen az alcsútdobozi férfi ellen, akit tegnap kora délután Bicskén fogtak el a rendőrök. A személyt előállították a kapitányságra, majd a fehérvári BV-be szállították.

Az összefoglalóban szereplő időszak alatt két ittas gépkocsivezetővel szemben intézkedtek járőreink Fejér megye közútjain.

 
< Előző   Következő >