Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Kazánrobbanás Vereben
Kazánrobbanás Vereben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. november 30.

ImageFelrobbant egy családi házban a vegyestüzelésű kazán vasárnap kora délután Vereben. Bisztricz Anett, a Székesfehérvári Tűzoltóság arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a baleset során ketten súlyos égési sérüléseket szenvedetek. Őket mentőhelikopter szállította kórházba. A detonáció során tűz nem keletkezett. A mentésben a székesfehérvári tűzoltók és a pázmándi önkéntesek vettek részt.

 

Részletek:

Vasárnap kora délután, 13 óra 02 perckor érkezett a jelzés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére, amely szerint Vereben egy családi házban felrobbant egy vegyestüzelésű kazán, és két személy megsérült. A helyszínre a székesfehérvári tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak, valamint értesítették a szomszédos településen állomásozó Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet is, akik szintén a helyszínre siettek.

Vereben a Petőfi utcában egy családi ház lakóteréből nyíló helyiségben robbant fel a vegyestüzelésű kazán, amelynek során a kazán oldala kihasadt, és a keletkező forró gőzben a közelben tartózkodó férfi és nő súlyos égési sérüléseket szenvedett. A robbanás során tűz nem keletkezett. A sérülteket a mentők a tűzoltók segítségével hordágyon vitték a helyszínre érkező két mentőhelikopterhez.

Jelzés időpontja: 2009. november 29., 13 óra 02 perc

Riasztási fokozat: I-es (Fehérvár I-es és Fehérvár III-as gépjárműfecskendő)

Beavatkozó csoport: B csoport

Tűzoltásvezető: Takács József tű. alezredes, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >