Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ha mástól várja a városvezetés a megoldást...
Ha mástól várja a városvezetés a megoldást... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 04.

Image- mondta Dr. Cser-Palkovics András, amikor a város 2010. évi költségvetési koncepcióját tárgyalták meg a városatyák. A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: az itt élők joggal várják el az MSZP-s városvezetéstől, hogy megoldják azokat a problémákat, amelyek az elmúlt években keletkeztek – az ő vezetésük, az ő döntéseik miatt.

 

„Ha valaki mástól várja a városvezetés a megoldást, akkor le kell mondania.” – hangzott el e bölcs mondat, majd a Frakció álláspontja a költségvetés kapcsán: az eléjük tárt koncepcióban nem látják a jövő év terveit, nincsenek konkrétumok.

 

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András figyelmeztetett arra, hogy a korábban felvett hiteleket 2010-ben kell törleszteni! Tehát ezzel is számolni kell. Jelezte továbbá, hogy az évközbeni áfaemelés négyszáz millió forintos kiesést okozott Székesfehérvárnak, s az állami költségvetés várhatóan 830.000.000 forintot von el városunktól – miközben az elvégezendő feladatok maradnak.

Ezt követően Dr. Cser-Palkovics András és Égi Tamás is lemondott bizottsági elnöki posztjáról. Mint mondták: lehetőséget szeretnének adni az MSZP-nek arra, hogy előkészíthessék a költségvetési koncepciót azoknak a javaslatoknak a tekintetében, melyeket a koncepció vitájában megfogalmaztak.

 

Image
.

S, ha már a lemondásoknál tartunk: Szigli István – immár sokadszorra - a két alpolgármester: dr. Csapó Csilla és Pénzes Mihály lemondását szorgalmazta.

Ehhez hozzájárult még Róth Péter azon megjegyzése is, amely szerint: ha dr. Csapó Csilla eljárna a bizottsági ülésekre (amelyekért tulajdonképpen felelősséggel tartozik), akkor nem a Közgyűlési ülésen derülnének ki számára olyan dolgok, amikkel tisztában kéne lennie…

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A költségvetési koncepciót végül 9 igen, s 20 nem szavazattal - nem fogadták el a képviselők.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >