Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fenntarthatatlan az Út a munkához program
Fenntarthatatlan az Út a munkához program Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 08.

ImageA foglalkoztatási helyzet drámai romlásáról beszélt Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján. Czomba szerint jelenlegi formájában fenntarthatatlan az Út a munkához program, mivel a kormány saját kudarcát leplezte azzal, hogy létrehozott egy ilyen "látens munkaerőpiacot". Czomba Sándor megfogalmazta: az idén összesen 117 milliárd forintot fizetnek ki az áprilisban indult Út a munkához programra, ugyanannyit, amennyit jövőre szánnak rá, annak ellenére, hogy januártól indul a program.

 

A fideszes képviselő úgy vélte: szemfényvesztés, maszatolás folyik minden szinten, különösen a foglalkoztatás területén. A program eredeti célja az volt, hogy a munkanélküliek minél előbb visszakerüljenek a munkaerőpiacra - idézte fel a politikus, hozzátéve: ezek a közfoglalkoztatott emberek jelenleg a segély, munka, segély utat követik négy-öt hónapos ciklusokban.

A Fidesz szakpolitikusa szerint szemfényvesztés, maszatolás, ami folyik minden szinten, különösen a foglalkoztatás terén. Kifejtette azt is, hogy a Fidesz mindenképp szeretné visszaadni a munka becsületét.

Image
fotó: Pelsőczy Csaba
 

Czomba rámutatott: Magyarország a foglalkoztatásban egyedül Máltát tudja megelőzni az Európai Unió tagállamai közül, pedig ha a foglalkoztatásban Magyarország az EU átlagát tudná felmutatni, akkor ma 500 ezerrel több ember dolgozna.

A fideszes honatya beszélt arról is, hogy a kormány az idén munkahelymegőrzésre hazai forrásból 17 milliárd forintot fordított, miközben az Út a munkához programra 117 milliárd forintot.

Hangsúlyozta Czomba, hogy a munkáltatók részéről 52 milliárd forint volt az igény munkahelymegőrzésre, s a kormány 140 ezer munkahelyet hagyott elveszni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >