Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ingyenes színházi belépőket osztott szét a Polgári Frakció
Ingyenes színházi belépőket osztott szét a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 08.

ImageIngyenes főpróbákat kezdeményezett másfél hónappal ezelőtt a Polgári Frakció. S persze nemcsak elméleti síkon gondolkodtak e témáról, hanem tettek is az ügy érdekében! Ezt bizonyítja, hogy tegnap már át is adták az előadásokra szóló ingyenes belépőket Székesfehérvár civil szervezeteinek. Így közel négyszáz rászoruló számára válik lehetővé december 17-én a színház-látogatás, s jövőre is két alkalommal lesz lehetősége arra a kisnyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak, hogy ilyesfajta élménnyel gazdagodjanak.

 

„Sokan vannak, akik szívesen megnéznének egy-egy színházi előadást, ám nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak a produkciókra.” – mondta november elejént Dr. Cser-Palkovics András – „A Polgári Frakció ezért azt kezdeményezi, hogy tegyék nyilvánossá a teátrum főpróbáit, s a rászorulók decembertől meg is tekinthessék azokat.”

 

Image
.

Image
.

Image
.

A frakcióvezető akkor elmondta, hogy a Polgári Frakció főpróbánként 300.000 Ft-tal hozzájárul a színház költségeihez – s több, mint 400 ember színházi élményéhez.

Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás tanácsnok az e témában szóló sajtótájékoztató után felkeresték a Vöröskeresztet és a Máltai Szeretet Szolgálatot, a civil szervezeteket és a nyugdíjasokat, valamint a nagycsaládosokat tömörítő egyesületeket, hogy felmérjék a színházlátogatásra vonatkozó igényeket.

 

Image
.

Image
.

Image
.

A hosszú munka eredményeként pedig tegnap, a Vörösmarty Színház kávézójába invitálták az említett szervezetek képviselőit, és átnyújtották nekik a belépőként is szolgáló meghívókat.

Ennek során felhívták a figyelmet arra, hogy a belépők nincsenek sorszámozva, az „ültetés” érkezési sorrendben történik, hostessek segítségével, s csak a földszint lesz elfoglalható.

 

Image
.

Image
.

Image
.

A sajtótájékoztatón meghívókat vehetett át például a Más Fogyatékosokért Alapítvány, a SZÉNA Egyesület, az Alba Caritas, a Videoton Nyugdíjas Klub, a Viktória Alapítvány…

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Az egyesületek vezetői megköszönték a Polgári Frakció segítségét, s volt, aki még egy verset is elszavalt az egybegyűlteknek:

Image
Fotó: Temesvári Márta

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4492&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >