Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Pontszerzés fáradt játékkal Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. december 09.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 jól kezdett a Jesenice ellen, ám a szlovének kétszer is egyenlíteni tudtak a mérkőzés folyamán. A hosszabbításban pedig elvitték a bónuszpontot Székesfehérvárról. A mieink játéka sajnos ma nem volt elég jó a győzelemhez. - Rossz előjelekkel kezdődött a meccs, nem tudta vállalni a játékot a belázasodott Ladányi és a pénteken szemsérülést szenvedett Kovács. A két kulcsember nélkül is jól indult a találkozó, a Jesenice veterán klasszisa, Elik már az első percben a büntetőpadon találta magát.

 

A mieink nem sokat vacakoltak az emberelőnyben, hamar felálltunk, Mihály pedig a kék vonalról bebombázta a pakkot Glavic mögé (1-0). Kisvártatva mi kerültünk emberhátrányba, ám ezalatt is növelni tudtuk az előnyünket: Alén vállalkozott egyéni akcióra, szenzációs csellel betört a támadóharmadba, majd pazar lövéssel tett pontot a csatárokat is megszégyenítő jelenetsor végére (2-0). Úgy tűnt, ez az este a mi szájunk íze szerint fog alakulni, de hamar rá kellett jönnünk, hogy a képlet azért nem ennyire egyszerű. 4-4 elleni játékhelyzetnél látszólag uraltuk az eseményeket, de egy ártalmatlannak tűnő szituációban Satosaari úgy gondolta, hogy a kapujából kijőve felszabadít egy szlovén akciónál, ám a szemfüles Sabolic megtartotta a játékszert, megkerülte az üres ketrecet és könnyedén átcsúsztatta a gólvonalon a korongot (2-1).

Ajándékba kapott tehát egy gólt az Acroni, és ez meg is hozta a játékkedvüket. Makrov egyedül vezethette a korongot Satosaarira, finn kapusunk javította hibáját, kivédte a szólót. Bő egy perc múlva azonban már ő is tehetetlen volt, amikor ismét Makrov villant: takarásból repítette a kapuba a pakkot (2-2). Kiengedtük a kezünkből az előnyünket, ráadásul azt sem lehet mondani, hogy benne lógott volna a levegőben a Jesenice egyenlítése - felettébb bosszantó fejlemény volt.

A vezetés visszavételére kitűnő esély adódott a játékrész végén, amikor 62 másodpercig keettős emberelőnyben voltunk, ám még lövéshez is alig jutottunk. A második harmad elejére átnyúlt az emberelőnyünk, sikerült is kecsegtető gólhelyzeteket kialakítani, de sehogy sem tudtuk áttuszkolni a kapuson a pakkot. Aztán immáron egyenlő létszámnál Martz szerzett harcosan korongot az ellenfél kapuja mögött, feladta az érkező Mihálynak, akinek rutinmunka volt a befejezés (3-2).

Sajnos újfent volt válasza a szlovéneknek: a következő emberelőnyük utolsó másodperceiben Robins szépített némi szerencsével: a kapu mögül hirtelen befordult, lövése egy ütőn megpattanva jutott a kapuba (3-3). Kicsit megfogta a mieinket az újabb egyenlítés, akadozott a játékunk. Azért így is voltak helyzeteink, a legnagyobb Vaszjunyin és Peterdi előtt, de ezen az estén nem állt a pártunkra a szerencse a támadóharmadban. Inkább mezőnyjáték folyt, szórványos lehetőségekkel mindkét oldalon - az állás azonban nem változott a szünetig.

Az utolsó húsz percet is mi kezdtük jobban, Palkovics már az első percben ziccerbe került, csak szabálytalanul tudták megtörni a lendületét. A fórt viszont igen gyengén játszottuk meg, jóformán még lövést sem adtunk le. Lassan járt körbe a korong, így könnyedén kivédekezte az Acroni a két percet. Átálltunk három soros játékra, és hamarosan újra próbálkozhattunk egy emberelőnyös figurával, de ez sem mutatott előrelépést. Nem panaszkodhattunk a játékvezetésre, hiszen alighogy visszatért a büntetőpadról Robar, mehetett máris vissza. A harmadik harmad harmadik hazai emberfórja is ugyanolyan volt, mint az előző kettő, maradt tehát a döntetlen állás.

Kezdett fogyni a közönség türelme, de aztán rázendített a publikum. Sofron el is szaladt a jobb oldalon, de Glavic kiváló reflexekkel hárított. Az utolsó két percet is emberelőnyben tölthettük, időt is kért Jarmo Tolvanen. Átbeszélték a fiúk a teendőket, sajnos hiába - hosszabbítás következett. A ráadásban többet támadott a Sapa Fehérvár, a befejezésekkel azonban hadilábon álltunk. Már-már lejárt az öt perc, amikor egy utolsó rohamot indított az Acroni, ezt pedig Makrov pontos lövéssel zárta le (3-4). Így a bónuszpont a szlovéneké lett.

Az este fontos pontot szereztünk, mégis keserű lehet a szánk íze, hiszen kétszeri vezetésünk ellenére sem tudtunk nyerni. Remélhetőleg a hét hátralevő két találkozóján tovább tudjuk gyarapítani egységeink számát, ehhez azonban alighanem jobban kell majd játszani, mint tettük este.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

Sajnos kétgólos vezetésünk birtokában visszaesett a koncentrációnk, a Jesenice pedig ezt kihasználva kiegyenlített. Ettől felbátorodtak, erőre kaptak. Nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy nyerjünk, ez nem a mi napunk volt. Ki kell mondani: az emberelőnyös játékunk nem elég jó, a tempónk lassú és nem lövünk eleget. Minden mérkőzés tanulságokkal szolgál, a mai is, bízom abban, hogy a jövőre nézve ezeket fel tudjuk használni.

Mestermérleg, Mike Posma:

Büszke vagyok a csapatomra, nagyon jó mérkőzést játszottunk. A Sapa Fehérvár AV19 sokkal jobban játszott ma, mint tavaly bármikor, amikor láttam őket, de kiváló kapusteljesítményünkkel és remek emberhátrányos védekezésünkkel azt gondolom, megérdemelten szereztük meg mindkét pontot.

Sapa Fehérvár AV19 - Acroni Jesenice 3-4 h.u. (2-2, 1-1, 0-0, 0-1)
Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Smetana, Neuwirth, Smeibidlo.


Sapa Fehérvár AV19: Satosaari - Tokaji, Horváth, Palkovics, Martz, Vas J., Ackeström, Ondrejcik, Mihály, Fekete, Benk, Alén, Bornhammar, Peterdi, Vas M., Vaszjunyin, Jobb, Sofron, Nagy, Kóger. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.


Acroni Jesenice: Glavic - Kovacevic, Robar, Makrov, Elik, Jeglic, Dück, Slivnik, Terlikar, Hafner, Robins, Pretnar, Golubovski, Manfreda, Sabolic, Remar, Rebolj, Brus, Dolinsek. Vezetőedző: Mike Posma.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >