Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ajándékokat vittek Nickelsdorfba a pusztavámiak
Ajándékokat vittek Nickelsdorfba a pusztavámiak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 09.

ImageNickelsdorfba, az osztrák partner településre utazott a pusztavámi Önkormányzat, valamint a helyi intézményeket képviselő delegáció. A látogatás célja az volt, hogy az ottani óvodásokat és iskolásokat megajándékozzák Mikuláskor. „A gyerekek nagy örömmel, és izgalommal fogadtak bennünket, s kedves műsorral köszönték meg az ajándékot.” – nyilatkozta honlapunknak Finta János, a helyi általános iskola képviselője.

 

Az igazgató úr elmondta, hogy a két település közötti kapcsolat már 25 éves. Kezdetben az Önkormányzat irányításával az Óvoda és az Általános iskola között alakult ki kölcsönös kommunikáció, amely az óvodások és az iskolások mikulási és húsvéti ajándékozásában nyilvánult meg. Egyik évben Pusztavám látogat el Nickelsdorfba, a következő évben pedig a nickelsdorfi delegáció jön hozzájuk.

 

Image
.

Az évek során egyre bővült a kapcsolattartók köre. Immár kapcsolat van a két képviselőtestület, a két sportkör, a nyugdíjas klubok között, valamint a nemzetiségi csoportok között is. Az nickelsdorfi óvodában és az iskolában pár éve elkezdődött a magyar nyelv tanítása, tanulása, amelyet az osztrák állam is támogat. A nyelvtanárok Magyarországról származnak.

 

Image
.

„Most bizonyítékát adták annak is, hogy az elmúlt egy év alatt milyen sokat fejlődtek.” – mondta Finta János – „Ősztől tervezzük a szélesebb körű cserekapcsolat kialakítását.”

Merkatz László, Pusztavám polgármestere pedig kifejtette, hogy januárban találkozni fognak Pusztavámon az osztrák polgármester vezette kis küldöttséggel, és egyeztetik az éves programokat. E találkozóra tavaly is sor került, csak akkor a pusztavámiak utaztak el Nickelsdorf-ba.

 

Image
.

A két település közös programjai várhatóan a következők lesznek:

- március 15. környékén küldöttséget indítunk Nickelsdorf-ba, ahol az egyetlen fennmaradt Burgenland-i 48-49-es emlékműnél koszorút helyeznek el

- húsvétkor „nyuszi-ajándékot” visznek a Nickelsdorf-i ovisok-iskolások számára

- egyeztetik, hogy közös küldöttséget küldenek-e nyáron Geretsried-be (Németországi testvérvárosukba), vagy más módon hangolják össze az utat

- előkészítik a nyugdíjas klubok következő találkozóját

Image
.
 

Valamint a sport területén körvonalazódik egy öreg-fiúk foci meccs is, de a két egyesület is elkészíti csereutazási programját

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >