Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nyomozás a Baucont ellen
Nyomozás a Baucont ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageOrosz István, a Városi Szolgáltatások Bizottságának elnöke a Tatabányai Városi Ügyészség novemberi, a Baucont Zrt. elleni nyomozást elrendelő döntését követően kialakult helyzetről számolt be sajtótájékoztatóján. Üdvözölte a hírt, miszerint a Vám- és Pénzügyőrség csődbüntett gyanúja alapján megkezdte a nyomozást a Baucont Zrt. ellen. Székesfehérvár Önkormányzata korábban közel félmilliárd forintos követelést támasztott a Vörösmarty Színház felújítását végző céggel szemben az elvégzett munka hiányosságai miatt.

 

Orosz István a sajtó képviselőinek elmondta: bízik benne, hogy a nyomozás során fény derül a Baucont körüli személyi és szervezeti összefonódásokra, valamint arra is, hogy a tulajdonosok a hitelezők – köztük a város – pénzét valóban offshore cégekbe lopták-e ki. Orosz István beszámolt arról is, hogy a Baucont Zrt. időközben beperelte az önkormányzatot és visszaköveteli azt a 36 millió forint bankgaranciát, amit a város augusztusban lehívott, mondván, hogy azt Székesfehérvár nem akarja a színházra költeni.

A színház lépcsője:

 

Image
.

A Bizottság elnöke szerint a Baucont lépése az arcátlanság netovábbja, hiszen a Közgyűlés döntése nyomán már folyamatban van a közbeszerzési eljárás a színház legsürgősebb javításaira, aminek a fedezete a lehívott bankgarancia.

"A Tatabányai Városi Ügyészség döntése nyomán a VPOP csődbüntett miatt kezdett nyomozásba a Baucont Zrt. ellen." - tájékoztatta a sajtót Orosz István - "Az eljárás célja, hogy kiderüljön: a felszámolás alatt álló cég tulajdonosai valóban külföldi offshore cégekbe mentették-e ki a hitelezők – köztük Székesfehérvár Önkormányzata – követeléseinek kielégítésére szolgáló pénzt. Legalább ilyen fontos, hogy kiderüljön, milyen személyi és szervezeti háló, milyen politikai kapcsolatrendszer tette lehetővé azt, hogy a színház felújítása során közel félmilliárd forint eltűnhessen."

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Orosz István arról is tájékoztatta a sajtót, hogy a Baucont időközben beperelte a várost amiatt a 36 millió Ft miatt, amit az önkormányzat még augusztus folyamán hívott le a rendelkezésre álló bankgaranciából. A cég azt állítja, hogy a pénzt nem a színházra akarja költeni a város, holott már zajlik a közbeszerzési eljárás a legsürgősebb javítási munkákra, ezek fedezete pedig pont a kérdéses 36 millió Ft.

A Bizottság elnöke szerint a Baucont lépése a szemérmetlenség, az arcátlanság csúcsa, a cég vezetői ugyanis ahelyett, hogy vállalnák a felelősséget a színház felújításakor végzett hanyag munkájukért és visszafizetnék a fehérváriak felújítás során elveszett pénzét, Panamából és a Seychelle-szigetekről üzengetnek és perelgetik a várost.

„Csak reménykedni lehet abban, hogy az igazságszolgáltatás utoléri a felelősöket, itthon maradt cinkosaikkal együtt.” – zárta gondolatait Orosz István.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >