Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
"A fegyelmezetlenségünk lett a vesztünk" Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. december 10.

ImageNincs szerencsénk a hosszabbításokkal, hiszen idén négyből – Zagreb, Villach, Ljubljana, Jesenice - háromszor mi húztuk a rövidebbet, s ezt legutóbb éppen tegnapelőtt este tapasztalhattuk szeretett jégcsarnokunkban a sereghajtó szlovének ellen. - A szokottnál is csendesebb volt a hazaiak öltözője az Acroni elleni csatát követően, ami érthető is: az utolsó helyezett szlovén együttessel szemben mindenki a két pont megszerzését várta, de ennek csak a fele került a puttonyba.

 

Énekes Lajos másodedző szerint itt az ideje a keményebb munkának:

- Nehéz bármit is mondani egy ilyen találkozót követően – kezdte az értékelést a kiváló tréner -, hiszen megint elkövettünk egy olyan hibát, amire többször is volt már példa a játékunkban. Okosabban kellett volna játszanunk, túl korán jött a két gólunk, amit aztán el is kótyavetyéltünk. És hiába vezettünk újra, végül vereség lett a vége. Igazság szerint egy pontnál nem is érdemeltünk többet, jogos az Acroni két pontja. Most két nagyon nehéz mérkőzés következik a sorban, de innen nehéz lesz felpörögni, márpedig nincs más választásunk. Itt az ideje, hogy keményebben dolgozzunk, azt viszont tudom, hogy most a játékosoknak kevesebb agitáció kell, mert ők is érzik: ennél több kell.

Arra a kérdésre, hogy ennyire visszavetette-e a csapatot Kovács és Ladányi kiesése, valamint a játékot épphogy elvállaló Palkovics betegsége, Énekes így felelt:

- Kereshetünk kifogásokat, de túl sok értelme nincs. Nekik is hiányzott három meghatározó játékosuk, mégsem érződött a hiányuk. A legnagyobb probléma, hogy nem tudtuk emelni a tempót, ők viszont keményebben, jobban akarták a sikert, s el is érték.

Vas Márton önkritikusan elismerte: a fejekben volt probléma:

- Kicsit fegyelmezetlenek voltunk, abban a tudatban, hogy 2-0-t mutat az eredményjelző, megnyugodtunk, s végül nem azt játszottuk, amit a csapatnak kellett volna. Panaszkodni nem lehet, de ezen a meccsen a fejekben volt gond. A fegyelmezetlenségünk lett a vesztünk, de nekünk akkor is sokkal nagyobb helyzeteink voltak, ők viszont jól taktikáztak. Most az a legfontosabb, hogy a salzburgi meccsből kihozzunk mindent, majd újult erővel küzdeni hazai környezetben a Graz ellen.

Palkovics Krisztián elsősorban az idegességre fogta a vereséget:

- Jól kezdtünk, aztán amilyen hirtelen ütöttünk két gólt, szinte ugyanolyan gyorsan kaptunk is kettőt, amitől idegesek, kapkodóak lettünk. Hiába nyomtunk az utolsó pillanatig, a vége előtt tíz másodperccel kaptunk egy találatot, ami egyszerűen megengedhetetlen. Ilyet nem szabad kapni, s arra is figyelnünk kell a jövőben, hogy a hosszabbításos meccseken ne kapjunk ki ennyiszer. A legrosszabb az egészben, hogy itthon, hazai közönség előtt menni, támadni akarunk, erre egy kontrával elviszik mindkét pontot. Bosszantó…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >