Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Autizmus spektrum zavarral élő gyermekeket látogatott meg Spányi Antal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 10.

ImageAutista foglalkozásokra látogatott Spányi Antal megyés püspök. Főpásztorunk Táncon tekintette meg a helyi általános iskola autista gyermekeinek integrált formában történő oktatását, fejlesztését, valamint részt vett a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány Havranek utcai foglalkozatóján is - Székesfehérváron. Püspök atya ugyanis nagyon fontosnak tartja, hogy az egyház foglalkozzon a betegekkel, elesettekkel, hátrányos helyzetűekkel, s így az autistákkal is.

 

Ennek megfelelően a Püspökség már évek óta támogatja a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítványt.

 

Image
.

Image
.

Image
.

Az Alapítvány székesfehérvári székhelyű, 1998-ban alapított közhasznú szervezet. Alaptevékenysége az Autizmus Spektrum Zavarral élő emberek és családjaik segítése szolgáltatásokkal, szakmai tanácsadással, ismeretterjesztéssel és a szakszerű ellátás támogatása.

 

Image
.

 

Image
.

Image
.

Az Alapítvány – többek között – Székesfehérváron, a Havranek utcában is szervez foglalkozásokat az autista gyermekek számára. Az egyik ilyen foglalkozásra Spányi Antallal együtt a Fehérvári Hírek szerkesztősége is ellátogatott, s meghatottan figyeltük, milyen nagy szeretettel fordulnak a gyermekek felé az Alapítvány munkatársai...

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >