Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nehéz túra előtt
Nehéz túra előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. december 11.

ImageSapa Fehérvár AV19 komoly kihívások előtt áll. Pénteken a Red Bull Salzburg otthonában vár fellépés a csapatra, vasárnap pedig a Graz 99ers látogat a Koronázóvárosba. - Kedden esélyesként indult csatába a Sapa Fehérvár AV19, ám hosszabbításban végül az Acroni Jesenice győzedelmeskedett.

 

"Nem úgy alakult a találkozó, ahogy elterveztük. Jól kezdtünk, viszonylag könnyen két gólos vezetésre tettünk szert. Aztán mindössze öt perccel a kezdés után elkövettük azt a hibát, hogy elhittük, ez a meccs zsebben van" - tárta fel a pontvesztés hátterét Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 pályaedzője. "Az ellenfelünk hamar ledolgozta a hátrányát, és amint feljöttek, már nem tudtuk felvenni a ritmusukat."

Mindennek dacára csapatunk azért számos gólhelyzetet kialakított, sőt, visszavettük a vezetést is - ám végül nem sikerült megtartani ezt.

"A Jesenice remekül játszott, másodszor is egyenlített, a hosszabbításban pedig a pluszpontot is megszerezte. Túl sok lehetőséget hagytunk ki a találkozó első részében, a folytatásban pedig sem az általunk diktált tempó, sem a játékunk nem volt olyan, hogy győzelmet érdemeljünk" - tette hozzá a szakember.

Énekes Lajos honlapunknak elmondta, hogy számára a legnagyobb csalódást az emberelőnyök kevéssé hatékony megjátszása jelentette.

"Azon alkalmak egyike volt ez, amikor nekünk volt több fórunk, mégsem tudtunk élni ezzel" - mondta el pályaedzőnk. A Salzburg ellen eddig nem valami jó a mérlegünk, pláne idegenben.

"A Red Bull fokozatosan fejlődik, az utóbbi időben egyre jobb a versenyformájuk. Gyorsabban és pontosan játszanak, jó úton járnak, hogy felzárkózzanak az élmezőnyhöz. Ha úgy jégkorongoznak, ahogy legutóbb, Székesfehérvárott, nagyon nehéz esténk lesz pénteken" - jegyezte meg Énekes Lajos. S

ajnos Kovács Csaba szolgálataira továbbra sem számíthat a szakvezetés, ráadásul Ladányi Balázs sem épült fel lázas betegségéből. Ha nem változik a helyzet, a kezdőcsapat megegyezik majd a keddivel. A kapuban újfent Tommi Satosaari kezd majd.

Red Bull Salzburg - Sapa Fehérvár AV19

Salzburg, 2009. december 11. 19:15

Vezeti: Falkner, Rambausek, Sporer

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >