Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az Újpest FC kft. és a Fehérvár FC kft. közös közleménye
Az Újpest FC kft. és a Fehérvár FC kft. közös közleménye Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2009. december 13.

ImageA Nemzeti Sport 2009. december 10-i lapszámában „Az Újpest érdeke döntött” főcímmel és „Ötvenmillió forinthoz jutnak a lilák, miután a középpályás a Videotonhoz igazolt” alcímmel jelent meg Kemény Kristóf minden ténybeli és valóságalapot nélkülöző cikke, amelyben a valóságtól messzemenően elrugaszkodottan azt állította, hogy Sándor György átigazolásáért 50 millió forintot fizetett a Fehérvár F.C. Kft. az Újpest FC Kft.-nek, ily módon hozzájárulva a lila-fehér klub anyagi helyzetének stabilizálódásához.

 

Mint ahogyan az Újpest FC hivatalos honlapján megjelent közleményben is rögzítésre került a két klub a megállapodás részleteit, így a pénzügyi feltételeket is üzleti titokként kezeli. Azzal, hogy Kemény Kristóf az olvasókat, a labdarúgó társadalmat és a közvéleményt is megtévesztve hamis adatokat közölt, és azokból téves, félrevezető következtetéseket vont le, cikkével mindkét sportszervezetet és Sándor György játékost is rossz színben tüntette föl, mivel a valótlan információkat oly módon közölte, mintha ezek birtokába valamelyik érintett fél tájékoztatása alapján került volna.

Ennek következtében a cikk nemcsak megtévesztésre alkalmas, hanem a korábban megjelent közleményeinkben foglaltakkal teljes egészében ellentmondó tartalmára figyelemmel mind az Újpest FC Kft.-t, mind a Fehérvár F.C. Kft.-t, mind pedig Sándor György labdarúgót a magyar labdarúgó társadalom, az olvasók, illetőleg üzleti partereink előtt oly módon szerepeltet, mintha a létrejött megállapodásainkban foglalt titoktartási kötelezettségünket megszegve, üzleti titkokat hoztunk volna nyilvánosságra, ezzel szerződésszegést tanúsítottunk, amely valamennyiünk üzleti – és jó hírnevét sérti és csorbítja, üzleti pozíciónkat rontja.

A megjelent cikk hátrányos következményeit fokozza, hogy az a Nemzeti Sport hivatalos honlapján is megjelent, valamint figyelemfelkeltő módon „Ötvenmillió forintot ért meg a Vidinek a lilák középpályása” szalagcím a napilap címoldalán is feltüntetésre került.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >