Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Gazdafórumot tartottak a génmódosításról
Gazdafórumot tartottak a génmódosításról Nyomtatás E-mail
Írta: Vakler Lajos   
2008. május 01.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Fejér Megyei Agrárkamara gazdafórumot szervezett a génmódosításról.

Rangos szakértők tájékoztatták a mezőgazdasági vállalkozókat a génmódosított növények térnyeréséről. Dr. Rodics Katalin a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezetője a génmanipulát növények kockázatairól, az uniós illetve a hazai jogszabályi kötelezettségekről tájékoztatta az érdeklődőket.

A szakember úgy fogalmazott, amíg a felhasználás és a termesztés kettőssége megjelenik a vásárlók mindennapjaiban a nagy áruházláncok révén, azok polcain, addig a gyakorlat nem változik. Fidrich Róbert a Magyar Természetvédők Szövetségének munkatársa beszámolt arról, hogy az egyes génmódosított termékfajták tilalmáról szóló törvény még nem jelent garanciát arra, hogy ezt Európában mindenütt be tudják tartatni a szakhatóságok.

Roszik Péter az Magyar Agrárkamara képviseletében élesen bírálta azt a gyakorlatot, hogy Európában így Magyarországon sem hoztak létre, génmódosítás-mentes övezetet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző