Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
H1N1-helyzetkép Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. december 14.

ImageA Fejér Megyei Szent György Kórházban 2009. december 14-én összesen 13 beteget kezelnek influenza- és influenzaszerű tünetekkel, közülük nyolc az Infektológia Osztályon, öt a Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Betegellátó Osztályon (KAIBO) fekszik. Csathó Barna kommunikációs referens elmondta honlapunknak, hogy a KAIBO-n influenza miatt kezelt öt beteg közül kettő szorul jelenleg gépi lélegeztetésre. Az itt ápolt betegek közül négy esetben bizonyított a H1N1- pozitivitás.

 

Az Infektológia 8 influenza-, illetve influenzaszerű tünetekkel kezelt betegei között egy kismama van. Valamennyiük állapota stabil. A nyolc beteg közül kettő bizonyítottan H1N1-influenzás.

"A Fejér Megyei Szent György Kórház összes dolgozójának 48 %-a oltott H1N1 ellen. A közvetlenül a betegellátásban dolgozók között ez az arány jóval magasabb. Az Infektológián, Sürgősségi Betegellátó Osztályon és az Intenzíven - tehát azokon a helyeken, ahol munkatársaink az influenzás betegekkel a legnagyobb eséllyel találkozhatnak -, csaknem 100 %-os az oltottság." - adott tájékoztatást dr. Szabó Gabriella orvosigazgató-helyettes, a Fejér Megyei Szent György Kórházból.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >